بررسی خاصیت ضد باکتریایی ظروف انتقال آب، تهیه شده از نانو ذرات نقره کپسوله شده
(ندگان)پدیدآور
نعمتی, میثمعبادی, تقینازک دست, حسیناسماعیل زاده, مهرنازرضازاده, یزداننوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
استفاده از منابع آب سطحی بهعنوان یکی از منابع آب آشامیدنی در کشور و کاربرد سیستمهای کلرزنی بهعنوان متداولترین روش گندزدایی آب آشامیدنی، احتمال تولید محصولات جانبی ناشی از گندزدایی (DBPS) در آب تصفیه شده را افزایش میدهد. هزینه مورد نیاز بهمنظور حذف DBPSها محققان را بر آن داشته تا بهدنبال روشی برای حذف کلرزنی و نیاز به کلر باقیمانده باشند. استفاده از نانو ذرات فعلی نظیر نقره، مس و روی بهشکل پودر در تزریق پلیمر و تولید نانو کامپوزیت، یکی از بهترین کاندیداها است ولی مشکلات متعددی نظیر عدم توزیع یکنواخت نانو ذرات در ماتریس پلیمری، پخش ذرات در هوا (TLV)، رهایش نانو ذرات در سیستم و تجمع در بدن، بالا بودن میزان مصرف بهدلیل کاهش خواص پرکنندگی و افزایش قیمت تمام شده منجر به عدم گسترش این تکنولوژی شده است. استفاده از کپسولهای مواد بهدلیل رهایش صفر و میزان پرکنندگی بیشتر و قیمت پایین میتواند جایگزین خوب و مفیدی باشد. در این پژوهش غلظتهای مختلفی از میکروذرات AL2O3/SiO2 که نانو ذرات نقره بر روی آن قرارگرفته است، بهمنظور تولید ورق مورد استفاده قرارگرفت و آزمایشهای میکربی بر روی نمونه کامپوزیتهای تهیه شده بهروش استاندارد ۱۰۹۰۰ ملی ایران انجام گرفت. بر اساس میزان باکتری و زمان ماند، حداقل ذره مورد نیاز بهمنظور کند کردن روند رشد باکتریها، ۴ درصد وزنی تعیین گردید.
کلید واژگان
نانو ذرات نقرهنانو کامپوزیت
خاصیت ضد باکتریایی
نقره کپسوله شده
گندزدایی
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2013-03-211392-01-01
ناشر
مهندسین مشاور طرح و تحقیقات آب و فاضلابWater and Wastewater Consulting Engineers
سازمان پدید آورنده
دانشجوی کارشناس ارشد مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی امیر کبیر، تهراناستادیار گروه مهندسی عمران محیط زیست، دانشگاه صنعتی امیر کبیر، تهران
استاد گروه مهندس پلیمر، دانشگاه صنعتی امیر کبیر، تهران
کارشناس ارشد گروه میکروبیولوژی کاربردی، پژوهشکده بیوتکنولوژی، جهاد دانشگاهی واحد تهران
مدیر تحقیقات شرکت نانو شیمی لوتوس پاسارگاد
شاپا
1024-59362383-0905




