نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorشاه‌پسند, محمد‌رضاfa_IR
dc.contributor.authorسواری, مسلمfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T16:45:37Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T16:45:37Z
dc.date.available1399-07-08T16:45:37Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T16:45:37Z
dc.date.issued2018-02-20en_US
dc.date.issued1396-12-01fa_IR
dc.date.submitted2017-10-21en_US
dc.date.submitted1396-07-29fa_IR
dc.identifier.citationشاه‌پسند, محمد‌رضا, سواری, مسلم. (1396). عامل‏های موثر برسطح دانش فنی تولیدکنندگان انار استان مرکزی. پژوهش مدیریت آموزش کشاورزی, 9(43), 104-117. doi: 10.22092/jaear.2018.115957.1440fa_IR
dc.identifier.issn2717-1205
dc.identifier.issn2717-1213
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22092/jaear.2018.115957.1440
dc.identifier.urihttps://itvhe.areeo.ac.ir/article_116282.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/5034
dc.description.abstractاین پژوهش علی- ارتباطی با هدف بررسی عامل‏های موثر برسطح دانش فنی تولیدکنندگان انار استان مرکزی انجام شد. جامعهی آماری، همه‏ی باغداران انارکار استان مرکزی بود (N=6320). با استفاده فرمول نمونه‏گیری کوکران 240 تن از آنان با روش نمونه‏گیری تصادفی طبقه‏ای با انتساب متناسب انتخاب شدند. ابزار اصلی تحقیق پرسشنامه‏ای بود که روایی آن توسط نظرسنجی از اعضای هیات علمی وزرات جهاد کشاورزی و دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان و پایایی آن نیز با استفاده از ضریب آلفای ترتیبی و از طریق نرم‏افزار R محاسبه شد (89/0 – 75/0=α). تجزیه و تحلیل داده‏ها با نرم‏افزار SPSSwin18 انجام شد. تحلیل همبستگی اسپیرمن نشان داد، بین متغیرهای، تجربه کشت انار، مشارکت اجتماعی، سرمایه اجتماعی، دسترسی به اعتبارات، میزان درآمد، میزان تولید، شمار تماس‏های ترویجی، میزان استفاده از راه‏های ارتباطی و اطلاعاتی و فاصله با مراکز خدمات ترویج رابطه معنی‏داری با سطح دانش فنی انارکاران داشت. در این راستا تحلیل رگرسیون ترتیبی نیز نشان داد، متغیرهای عضویت در تشکل‏ها و شبکه‏های اجتماعی، میزان استفاده از منابع و راه‏های ارتباطی، درآمد سالیانه و شمار تماس‏های ترویجی بیشترین تاثیر را بر احتمال بهبود سطح دانش فنی انارکاران دارند. همچنین، حیطه‏های دانش فنی (شناختی، دانشی و مهارتی) نیز تاثیر شایان توجهی بر احتمال بهبود سطح عملکرد انار دارند به طوری که می‏توانند 5/48 درصد از احتمال واریانس متغیر وابسته عملکرد انار را پیش‌گویی کنند.fa_IR
dc.format.extent1063
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه آموزش و ترویج کشاورزیfa_IR
dc.publisherAgricultural Research,Education and Extension Organizationen_US
dc.relation.ispartofپژوهش مدیریت آموزش کشاورزیfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Agricultural Education Administration Researchen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22092/jaear.2018.115957.1440
dc.subjectدانش فنیfa_IR
dc.subjectانارکاریfa_IR
dc.subjectبهبود عملکردfa_IR
dc.subjectآموزش‏های ترویجیfa_IR
dc.subjectتوانمندسازیfa_IR
dc.titleعامل‏های موثر برسطح دانش فنی تولیدکنندگان انار استان مرکزیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار موسسه آموزش عالی علمی کاربردی وزارت جهاد کشاورزیfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه ترویج و آموزش کشاورزی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستانfa_IR
dc.citation.volume9
dc.citation.issue43
dc.citation.spage104
dc.citation.epage117


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد