• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • نشریه فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری
    • دوره 2, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • نشریه فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری
    • دوره 2, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی عملکرد رشد لارو ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) در استفاده از سطوح متفاوت پروبیوتیک و آهن مکمل شده در جیره غذایی

    (ندگان)پدیدآور
    پدیدآور نامشخص
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    305.1کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    علمی پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    چکیده پروبیوتیک­ها میکروارگانیسم­های مفیدی هستند که در دستگاه گوارش موجودات بصورت کلونی در آمده و اثرات مفیدی بر سلامتی و رشد موجود میزبان دارند. به­منظور استفاده بهینه از این میکروارگانیسم­ها، در تحقیق جاری اثر پروبیوتیک بیوپلوس 2-ب[1] و ترکیب آهن[2] بر رشد لارو ماهی قزل­آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) مورد بررسی قرار گرفت. به این منظور تعداد 2700 لارو (میانگین وزنی135/0 گرم) در 8 گروه 100 تایی و یک تیمار شاهد با 3 تکرار به­مدت 30 روز بررسی شدند. تیمار اول شامل لاروهای ماهی تغذیه شده از جیره حاوی CFU([3])/g 109×6/1، تیمار دوم شامل CFU/g 109×2/1، تیمار سوم شامل جیره دارای 7 میلی­گرم آهن در هر کیلو جیره، تیمار چهارم دارای 5 میلی­گرم آهن در هر کیلو جیره، تیمار پنجم شامل پروبیوتیک به مقدار CFU/g 109×6/1 همراه با 7 میلی­گرم آهن در هر کیلو جیره، تیمار ششم شامل پروبیوتیک به مقدار CFU/g 109×6/1 همراه با 5 میلی­گرم آهن در هر کیلو جیره، تیمار هفتم شامل پروبیوتیک به مقدار CFU/g 109×2/1 همراه با 7 میلی­گرم آهن در هر کیلو جیره و تیمار هشتم شامل پروبیوتیک به مقدار CFU/g 109×2/1 همراه با 5 میلی­گرم آهن در هر کیلو جیره، بود. در طول دوره آزمایش، زیست­سنجی ماهیان هر 6 روز یکبار انجام شد. وزن نهایی، ضریب تبدیل غذایی، ضریب رشد ویژه و نسبت کارآیی پروتئین در تیمارهای 1، 2 و 6 نسبت به سایر تیمارها و تیمار شاهد بیشترین مقدار را به خود اختصاص داد (05/0≥p ). بررسی­های آماری حاکی از عدم وجود اختلاف معنی­دار در طول کل و درصد بقاء بین تیمارها می باشد (05/0≤p ). در انتهای دوره آزمایشی حداکثر مقدار درصد پروتئین لاشه در تیمارهای 1 و 2 مشاهده گردید (05/0≥p ). درصد چربی لاشه نیز در تیمارهای مزبور دارای کمترین مقدار بود (05/0≥p ). یافته­های بدست آمده، تایید کرد که اگر جیره حاوی پروبیوتیک باشد (در مقایسه با مخلوط پروبیوتیک و آهن در جیره) تاثیر بهتری را بر رشد و فاکتورهای تغذیه­ای در لارو ماهی قزل آلای رنگین کمان دارد. [1]- BioPlus 2B [2]- Fe(So4)2(7H2O) [3]- Colony Forming Unit
    کلید واژگان
    واژه‌های کلیدی: بیوپلوس 2-ب
    پروبیوتیک
    ضریب تبدیل غذایی
    ضریب رشد ویژه
    قزل‌آلای رنگین کمان

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2008-11-21
    1387-09-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد آزادشهر

    URI
    http://jours.iauaz.ac.ir/article_677420.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/479877

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب