• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • یافته های نوین کشاورزی
    • دوره 8, شماره 3 (بهار 1393) 31
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • یافته های نوین کشاورزی
    • دوره 8, شماره 3 (بهار 1393) 31
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تأثیر شوری بر محتوای یونی، رنگیزه‌های گیاهی و قندهای محلول و نشاسته گیاه هالوفیت آلوروپوس (Aeluropus littoralis)

    (ندگان)پدیدآور
    مهرین‌فر, فاطمهنعمت‌زاده, قربانعلیپیردشتی, همت‌الهمبصر, حمیدرضا
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    263.2کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    علمی پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    این آزمایش در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی در شرایط گلخانه­ایدر پزوهشکده ژنتیک و زیست فناوری طبرستان، دانشگاه علوم­کشاورزی و منابع­طبیعی ساری در سال ١٣٨٩، با ۵ سطح شوری (­ صفر، ٢٠، ۴٠، ۶٠و ٨٠  دسی­زیمنس بر متر) و در سه تکرار اجرا و صفاتی مانند میزان رنگیزه­های گیاهی، غلظت قندهای محلول و نشاسته و همچنین میزان عناصر سدیم و پتاسیم در سه بخش برگ، ساقه و ریشه به­صورت مجزا محاسبه شدند. نتایج نشان دادند که با افزایش میزان شوری، کلروفیل a، b، کل و کاروتنوئیدها به­طور معنی­داری کاهش پیدا کردند. میزان نشاسته تا سطح ٢٠ دسی­زیمنس ­بر متر روندی افزایشی و پس از آن کاهش معنی­داری یافت درحالیکه غلظت قندهای محلول تا سطح ٢٠ دسی­زیمنس ­بر متر کاهش و پس از آن افزایش یافت. شوری بر محتوای یون­های سدیم و پتاسیم در اندام­های گیاه تأثیر معنی­داری داشت، به­طوریکه با افزایش شوری، محتوای یون سدیم در تمامی اندام­ها افزایش، ولی از میزان پتاسیم آنها کاسته شد که این کاهش در ساقه و ریشه معنی­دار ولی در برگ معنی­دار نبود. نتایج همچنین تجمع بیشتر عنصر سدیم را در شوری­های بالا، در ریشه نشان دادند که شاید علت، برگشت این عنصر از طریق بافت آبکشی از اندام هوایی به ریشه تحت تنش شوری و یا به­دلیل محدودکردنانتقالسدیمبهساقهو نگهداریآندر ریشه به­عنوان یکی از سازوکار­های مقاومت به شوریباشد.این نتایج نشان می­دهد که گیاه آلوروپوس یک هالوفیت تجمع کننده نمک می­باشد که قادر است تا شوری حدود ٢٠ دسی­زیمنس بر متر را تحمل نموده و سپس با افزایش تنش شوری، با تجزیه نشاسته و تولید قندهای محلول، به تعدیل اسمزی کمک کرده و با شوری مقابله کند.
    کلید واژگان
    آلوروپوس لیتورالیس
    پتاسیم
    سدیم
    شوری
    قندهای محلول
    نشاسته

    شماره نشریه
    3139331
    تاریخ نشر
    2014-04-21
    1393-02-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی اراک
    Islamic Azad University, Arak Branch
    سازمان پدید آورنده
    کارشناس ارشد زراعت، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قائمشهر، گروه زراعت، قائمشهر، ایران
    استاد، پژوهشکده ژنتیک و زیست‌ فناوری کشاورزی طبرستان، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایران
    دانشیار، پژوهشکده ژنتیک و زیست‌ فناوری کشاورزی طبرستان، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایران
    استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قائمشهر، گروه زراعت، قائمشهر، ایران

    شاپا
    1735-8353
    URI
    http://nfa.iau-arak.ac.ir/article_516115.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/47480

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب