بررسی امکان بهبود کیفیت ذرت سیلو شده و کاهش مدت زمان عمل آوری آن با استفاده از افزودنی های میکروبی
(ندگان)پدیدآور
منصوری یاراحمدی, حسیننوع مدرک
Textعلمی پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
به منظور کاهش مدت زمان سیلو کردن ذرت علوفه ای از 21 روز به 14 روز و بهبود کیفیت آن، آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با 5 تیمار مختلف و با سه تکرار انجام شد. تیمار ها با افزودن مقادیر متفاوت باکتری لاکتوباسیلوس پلانتاروم (LP) و مخمر ساکارومیسس سرویسیه (SC) به علوفه ذرت درنظر گرفته شد. تیمارها شامل پنج سطح تیمار بدون هیچ گونه افزودنی به عنوان شاهد (LP0-SC0)، 5/0 گرم لاکتوباسیلوس پلانتاروم در 100 کیلو علوفه ذرت (LP1-SC0)، 75/0 گرم لاکتوباسیلوس پلانتاروم در 100 کیلو علوفه ذرت (LP2-SC0)، 5/0 گرم ساکارومیسس سرویسیه در 100 کیلو علوفه ذرت (LP0-SC1)، 5/0 گرم لاکتوباسیلوس پلانتاروم و 5/0 گرم ساکارومیسس سرویسیه در 100 کیلو علوفه ذرت (LP1-SC1) بودند. شبیه سازی ساختمان سیلو توسط بشکه های پلاستیکی صورت گرفت. در پایان روزهای 7، 14، 21 نمونه برداری انجام و pH ، ماده خشک، اسید لاکتیک، اسید استیک و خصوصیات ظاهری مواد سیلویی مورد ارزیابی قرار گرفت. در هر بار نمونه برداری و در پایان روزهای 14 و 21 گروه سوم (LP2-SC0) دارای کمترین pH و بیشترین مقدار اسید لاکتیک بود. مقدار pH و اسید لاکتیک در روز 21 با تیمار سوم تفاوت معنی داری با سایر گروه ها داشت (05/0p
کلید واژگان
مواد سیلو شدهلاکتوباسیلوس پلانتاروم
زمان ساخت
بهبود کیفیت
شماره نشریه
313863تاریخ نشر
2007-05-221386-03-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی اراکIslamic Azad University, Arak Branch




