تأثیر پرایمینگ بذر و مدت زمان آن بر جوانه زنی و رشد گیاهچه سورگوم علوفه ای رقم اسپیدفید
(ندگان)پدیدآور
رمضانی, مهدیرضایی سوخت آبندانی, رضانوع مدرک
Textعلمی پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
به منظور اثرات پرایمینگ بر خصوصیات جوانه زنی سورگوم علوفه ای رقم اسپیدفید این آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در 3 تکرار در دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائم شهر در سال 1389 اجرا گردید. تیمارهای آزمایشی شامل کاربرد پلی اتیلن گلیکول با غلظت های 5 و 10%، نیترات پتاسیم با غلظت های 1 و 2% و کلرید پتاسیم با غلظت های 2 و 4% و مدت زمان های 4، 8 و 16 ساعت بود. نتایج نشان داد حداکثر طول ریشه چه تحت تیمار 16 ساعت و پرایمینگ KCl با غلظت 4% حاصل گردید. اما حداکثر طول ساقه چه و طول گیاهچه به ترتیب تحت تیمارهای زمان و پرایمینگ KCl با غلظت 4% در طی مدت زمان 16 ساعت به دست آمد. بیشترین نسبت طولی ریشه چه به ساقه چه نیز در مدت زمان 4 ساعت به وسیله پرایمینگ با PEG در غلظت 10% حاصل شد. همچنین در مورد بیشترین نسبت وزن تر ریشه چه به ساقه چه و نسبت وزن خشک ریشه چه به ساقه چه توسط KNO3 و PEG با غلظت های 1 و 5% در مدت زمان 4 و 16 ساعت مشاهده شد. حداکثر سرعت جوانه زنی نیز توسط PEG با غلظت 10% و مدت زمان 8 ساعت حاصل گردید. بیشترین و کمترین تعداد جوانه عادی هم به ترتیب با پرایم نمودن KNO3 و KCl با غلظت های 1 و4% در مدت زمان 4 ساعت حاصل گردید
کلید واژگان
سورگوم علوفه ایپرایمینگ
مدت زمان
جوانه زنی و رشد گیاهچه
شماره نشریه
2139022تاریخ نشر
2012-02-201390-12-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی اراکIslamic Azad University, Arak Branch
سازمان پدید آورنده
دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، عضو استعدادهای درخشان باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، گروه زراعت، تهران، ایراندانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، عضو استعدادهای درخشان باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، گروه زراعت، تهران، ایران




