• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • کاربرد شیمی در محیط زیست
    • دوره 4, شماره 16
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • کاربرد شیمی در محیط زیست
    • دوره 4, شماره 16
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مقایسه ویژگی‌های فیتوشیمیایی سه گونه گیاه دارویی نعناع در محلول‌های غذایی مختلف

    (ندگان)پدیدآور
    پدیدآور نامشخص
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    732.2کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    در این تحقیق اثرات دو عامل گونه و محلول غذایی (هوگلند100­ درصد، هوگلند50 درصد، MS5 درصد،  MS10 درصد،  MS15 درصد)روی گونه­های نعناع (نعناع سبز (Menthaspicata)، پونه سنبله­ای (Menthalongifolia)و نعناعفلفلی(Menthapiperata) مورد بررسی قرارگرفتند. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که اثر گونه  و محلول غذایی روی درصد اسانس نعناع در سطح احتمال یک درصد معنی­دار می­باشد. اثر متقابل گونه و محلول غذایی روی درصد اسانس در سطح احتمال 5 درصد معنی­دار  بود. میزان اسانس گونه­ها 4/2-82/0 درصد بود. نتایج  مقایسه میانگین گونه­ها نشان داد که گونه­های نعناع  تفاوت معنی­داری از لحاظ میزان اسانس دارند. بیش­ترین میزان اسانس (4/2 درصد) مربوط به گونه M. piperita و محلول غذایی هوگلند (100 درصد) و کم­ترین میزان اسانس (82/0 درصد) مربوط به گونه M. longifolia و محلول غذایی MS (5 درصد) می­باشد. بیش­ترین میزان اسانس در گونه  M. spicataمربوط به تیمار محلول غذایی هوگلند (100 درصد) می­باشد. نتایج تحقیق حاضر نشان می­دهد که گونه­های مختلف نعناع  پاسخ  بهتری  نسبت  به  محلول غذایی  MS نسبت  به  هوگلند  از خود نشان می­دهند. منتول مهم­ترین ترکیب اسانس نعناع فلفلی در محلول غذایی هوگلند (100 درصد)، آلفا-ترپنیل استات مهم­ترین ترکیب تشکیل دهنده اسانس نعناع سبز در محلول غذایی MS (15 درصد) و کارون مهم­ترین ترکیب تشکیل دهنده اسانس نعناع سنبله­ای در محلول غذایی MS (10 درصد) مشاهده شدند.
    کلید واژگان
    محلول های غذایی
    هوگلند
    نعناع

    شماره نشریه
    16
    تاریخ نشر
    2013-11-22
    1392-09-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر

    URI
    http://ace.iau-ahar.ac.ir/article_666973.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/471205

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب