نقش سیلیسیم روی برخی خصوصیات گلدهی و میوه دهی توت فرنگی در دوره دوم زایشی در شرایط گلخانه
(ندگان)پدیدآور
یوسفی, رحماناثنی عشری, محمودنوع مدرک
Textعلمی_ترویجی
زبان مدرک
فارسیچکیده
توت فرنگی یکی از مهم ترین محصولات گلخانه ای با ارزش غذایی و تجاری بالا در سرتاسر جهان است. کوددهی با عنصر سیلیسیم نقش بسیار مهمی در افزایش گلدهی، عملکرد و تحمل گیاهان به شرایط نامساعد محیطی دارد و اثرات آن در گیاهان مختلف به اثبات رسیده است. این پژوهش به منظور بررسی اثر منابع سیلیسیمی بر عملکرد و برخی خصوصیات کمی و کیفی میوه توت فرنگی در دوره دوم زایشی در گلخانه تحقیقاتی دانشگاه بوعلی سینا همدان انجام شد. میکرو و نانوذرات سیلسیم در غلظت های 20، 40، 60 و 80 میلی گرم در لیتر با دو روش محلول پاشی برگی و محلول دهی ریشه ای در دو مرحله مجزا روی گیاهان اعمال شد. نتایج نشان داد که کاربرد سیلیسیم باعث بهبود درصد تشکیل میوه، عملکرد و کیفیت میوه نسبت به گیاهانی که این عنصر را دریافت نکردند شده است. مشاهده شد که محلول دهی ریشه ای سیلسیم در غلظت 60 میلی گرم در لیتر بیشترین اثر را در بهبود تغذیه توت فرنگی بر جای گذاشت و بر این اساس استفاده از کودهای سیلیسیمی در کشت توت فرنگی در شرایط کشت گلخانه ای قابل توصیه است.
کلید واژگان
محلول دهی ریشه ایمحلول پاشی برگی
میکرو ذرات
نانو ذرات
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2019-12-221398-10-01
ناشر
مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی جنوب استان کرمانسازمان پدید آورنده
عضو هیئت علمی پژوهشکده خرما و میوه های گرمسیری، مؤسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزیعضو هیئت علمی گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران




