مروری بر اثر نانوسیالات در کاهش میزان هدررفت آب و بهبود مشخصههای حرارتی در برجهای خنککن
(ندگان)پدیدآور
راضی آستارایی, فاطمهموسوی, سید علینوع مدرک
Textمروری
زبان مدرک
فارسیچکیده
در بیشتر کارخانهها، برجهای خنککن جزء کاربردیترین تجهیزاتی هستند که برای حذف حرارت اضافی در فرایند و پسدادن آن به محیط استفاده میشوند. مقالۀ حاضر یک مرور اجمالی بر روشهای نوین در حوزۀ تأثیر انواع نانوسیالات بر بهبود خواص حرارتی و کاهش میزان هدررفت آب است. نانوسیالات میتوانند خواص حرارتی همچون ظرفیت گرمایی ویژه و ضریب رسانش حرارتی را بهبود بخشند و سبب افزایش ویسکوزیته و چگالی در مقایسه با سیال پایه شوند. پراکندهشدن نانوذره سبب افزایش کشش سطحی نانوسیال شده و مقاومت در برابر تبخیرشدن آب افزایش مییابد. بنابراین، در مقالۀ حاضر تأثیر نانوسیالات رویاکساید/آب، گرافیت نانوپروس/آب، آلومینا/آب، تیتانیوم اکساید/آب و مس اکساید/آب را با غلظتهای متفاوت بر بهبود عملکرد برجهای خنککن بررسی میشود. در تحقیقات مشاهدهشده با استفاده از نانوسیالات مشخصههایی از جمله میزان خنککردن، مشخصۀ برج خنککن، ضریب انتقال حرارت حجمی و بازده بهبود مییابد. بهترین نمونۀ گزارششده در مقالات انجامشده، استفاده از نانوسیال رویاکساید/آب با غلظتهای 02/0 و 05/0 wt% است که ویژگی مشخصۀ حرارتی را بهترتیب به میزان 5/21 و 5/22 درصد در مقایسه با آب خالص بهبود داده بود. در ادامه، نتایج آنالیز حساسیت در تحقیقات صورتگرفته تحلیل و بررسی میشود.
کلید واژگان
برج خنککنعملکرد حرارتی
نانوسیال
هدررفت آب
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2018-09-231397-07-01
ناشر
دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهرانFaculty of New Sciences and Technologies, University of Tehran
سازمان پدید آورنده
استادیار دانشکدۀ علوم و فنون نوین دانشگاه تهراندانشجوی کارشناسی ارشد گروه مهندسی انرژیهای نو و محیط زیست، دانشکدۀ علوم و فنون نوین، دانشگاه تهران
شاپا
2423-60982423-6101




