تأثیر محلولپاشی پوترسین و نیترات پتاسیم در بهبود رشد رویشی و زایشی درخت به رقم اصفهان
(ندگان)پدیدآور
احمدی پور رق آبادی, مهساپاک کیش, زهراصفاری, وحید رضانوع مدرک
Textمقاله کامل
زبان مدرک
فارسیچکیده
امروزه از هورمونها و عناصر غذایی بهمنظور بهبود رشد رویشی و زایشی در بسیاری از محصولات کشاورزی در جهان استفاده میشود. هدف از انجام این تحقیق، افزایش تشکیل میوه، وزن میوه و در نهایت افزایش عملکرد در راستای بهبود رشد رویشی با استفاده از تیمارهای پوترسین (0، 01/0، 001/0 مولار) و نیترات پتاسیم (0، 2 و 4 درصد) و همچنین اثرهای متقابل آنها روی درخت میوه به رقم اصفهان بوده است. بدین منظور محلولپاشی روی درختان طی دو مرحلۀ نوکسبز و تمام گل بهصورت یک آزمایش کرتهای خردشده (اسپلیت) فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با چهار تکرار انجام شد. مقایسۀ میانگینها نشان داد تیمارهای پوترسین 01/0 مولار به تنهایی و همراه با نیترات پتاسیم 4 درصد و 2 درصد تأثیر معنیداری در افزایش درصد تشکیل میوه، میانگین وزن میوه و عملکرد داشتند. تیمارهای پوترسین و نیترات پتاسیم سبب افزایش سطح برگ، شاخص سبزینه (کلروفیل) و افزایش طول شاخۀ سال جاری در مقایسه با شاهد شدند. بنا بر نتایج، تیمارهای پوترسین و نیترات پتاسیم با غلظت بالاتر و ترکیب همراه آنها در بیشتر صفات اندازهگیریشده به عنوان بهترین تیمارها و محلولپاشی در مرحلۀ نوکسبز به عنوان بهترین زمان کاربرد در این پژوهش معرفی شد.
کلید واژگان
سبزینۀ برگشاخص سطح برگ
طول شاخه
عملکرد
وزن میوه
علوم میوه
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2016-08-221395-06-01
ناشر
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانUniversity of Tehran
سازمان پدید آورنده
دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرماناستادیار، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان
استادیار، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان
شاپا
2008-482X2423-7930




