| dc.contributor.author | حمزه زاد, خلیل | fa_IR |
| dc.contributor.author | ربیعی, ولی | fa_IR |
| dc.contributor.author | ناصری, لطفعلی | fa_IR |
| dc.contributor.author | همتی, سیاوش | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-01T22:40:17Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-10-22T22:40:17Z | |
| dc.date.available | 1399-08-01T22:40:17Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-10-22T22:40:17Z | |
| dc.date.issued | 2010-02-20 | en_US |
| dc.date.issued | 1388-12-01 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | حمزه زاد, خلیل, ربیعی, ولی, ناصری, لطفعلی, همتی, سیاوش. (1388). اثرات پرتوتابی UV-C و کلرید کلسیم بر کیفیت و عمر انباری میوه هلو رقم زعفرانی. علوم باغبانی ایران, 40(4) | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2008-482X | |
| dc.identifier.issn | 2423-7930 | |
| dc.identifier.uri | https://ijhs.ut.ac.ir/article_20922.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/467045 | |
| dc.description.abstract | در این مطالعه برای افزایش عمر انباری و کیفیت میوه هلو رقم زعفرانی، میوهها با اشعه ماوراء بنفش (UV-C) با شدت 2-Wcm 4- 10× 435 /1 با سه زمان مختلف صفر (شاهد)، 5 و 15 دقیقه و همچنین غوطهوری در محلول کلریدکلسیم با دو غلظت صفر (شاهد) و 3 درصد تیمار شدند. این آزمایش به صورت آزمایش فاکتوریل با طرح پایه کاملاً تصادفی با 4 تکرار بود. میوههای هلو پس از برداشت و پس از اعمال تیمارهای مورد نظر 45 روز در سردخانه در دمایC °0 و رطوبت نسبی 5±90 درصد نگهداری شدند. صفات مورد بررسی در این آزمایش عبارت بودند از: سفتی بافت میوه، درصد مواد جامد محلول کل، اسیدیته قابل تیتراسیون، نسبت TSS/TA، pH آب میوه، درصد کاهش وزن، درصد پوسیدگی و میزان اسید آسکوربیک. نتایج تجزیه واریانس دادهها نشان داد که پرتوتابی با اشعه UV-C و غوطهوری در کلرید کلسیم قابلیت انباری میوهها را افزایش و کیفیت میوهها را در پایان دوره نگهداری بهبود دادند. پرتوتابی فاکتورهایی مانند pH، TSS/TA و پوسیدگی را کاهش و اسیدیته قابل تیتراسیون، سفتی میوه و اسید آسکوربیک را افزایش داد. غوطهوری در کلرید کلسیم سفتی میوه و اسیدیته قابل تیتراسیون را افزایش و درصد کاهش وزن، درصد پوسیدگی و TSS/TA را کاهش داد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 188 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | fa_IR |
| dc.publisher | University of Tehran | en_US |
| dc.relation.ispartof | علوم باغبانی ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of Horticultural Science | en_US |
| dc.subject | پرتوتابی ماوراء بنفش | fa_IR |
| dc.subject | عمر انباری | fa_IR |
| dc.subject | کلرید کلسیم | fa_IR |
| dc.subject | هلو | fa_IR |
| dc.title | اثرات پرتوتابی UV-C و کلرید کلسیم بر کیفیت و عمر انباری میوه هلو رقم زعفرانی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.citation.volume | 40 | |
| dc.citation.issue | 4 | |
| nlai.contributor.orcid | 0000-0003-4319-4223 | |