ارزیابی خصوصیات کمی و کیفی میوه طالبی کشت شده تحت شرایط خاکپوشهای پلیاتیلن رنگی
(ندگان)پدیدآور
فرهادی, علیجلالی, صادقنعمت اللهی, محمدرضانوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
طالبی یکی از گیاهان خانواده کدوئیان است که در نقاط مختلف کشور کشت و کار میشود. مالچ یا خاکپوش پلیاتیلن طی سالیان اخیر برای کشتهای سبزی و صیفی و با اهداف مختلفی توسعه یافته است. به منظور بررسی اثر رنگ مالچ بر کمیت و کیفیت میوه طالبی این تحقیق طی سه سال (84، 85 و 86) در ایستگاه تحقیقات کشاورزی کبوتر آباد اصفهان اجرا گردید. آزمایش در قالب طرح آماری بلوکهای کامل تصادفی در چهار تکرار و با شش تیمار شامل خاکپوش پلیاتیلن مشکی با رگه آلومینیومی، براق (آلومینیومی)، شفاف، قرمز، مشکی و بدون خاکپوش (شاهد) بود. پس از پهن کردن ورقه پلاستیک کشت بذر صورت گرفت. در مراحل مختلف رشد بوته مراقبت زراعی و مدیریت مزرعه اعمال شد. رشد رویشی بوته، زودرسی محصول، عملکرد کل و خصوصیات کیفی بررسی و اندازهگیری شد. تعیین کیفیت میوه با استفاده از تست پانل یا ارزیابی حسی از روش آماری مقایسه چندگانه روی خصوصیات ظاهر میوه، عطر، طعم، تردی بافت و پذیرش کلی انجام گردید. همچنین اندازهگیری میزان مواد جامد محلول میوه صورت پذیرفت. نتایج نشان داد نوع پوشش خاک تاثیر معنیداری بر عملکرد محصول داشته است. میانگین عملکرد کل سه ساله 6/48، 8/47، 7/46، 6/45، 8/44 و 6/37 تن در هکتار به ترتیب در تیمارهای مالچ پلی اتیلن مشکی با رگه آلومینیوم، مشکی، قرمز، براق (آلومینیوم)، شفاف و شاهد (بدون مالچ) حاصل شد. بیشترین میزان محصول اول فصل (پیشرس) به ترتیب مربوط به تیمارهای خاکپوش پلیاتیلن براق (آلومینیوم)، مشکی با نوار آلومینیوم، شفاف، قرمز و مشکی بوده است و نزدیک به 4 برابر میوه نوبرانه بیشتری نسبت به تیمار شاهد (بدون مالچ) تولید شده ...
کلید واژگان
خاکپوش پلی اتیلنخانواده کدوئیان.
طالبی
عملکرد
کیفیت میوه
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2009-11-221388-09-01
ناشر
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانUniversity of Tehran
شاپا
2008-482X2423-7930




