اثر فیلمهای بستهبندی مختلف بر قابلیت نگهداری و خصوصیات کیفی قارچ دکمهای (Agaricus bisporus)
(ندگان)پدیدآور
وارسته, فریالزمانی, سحرنوع مدرک
Textمقاله کامل
زبان مدرک
فارسیچکیده
بستهبندی صحیح و مدت زمان مناسب جهت انبارداری از جمله عوامل مهم و تاثیرگذار در حفظ سلامت و کیفیت، کاهش ضایعات، صرفهجویی در هزینهها و بازارپسندی عمومی محصولاتی نظیر قارچ دکمهای هستند.تحقیق حاضر بهمنظور بررسی اثر فیلم بستهبندی (بدون پوشش، پلیوینیلکلراید (سلفون)، پلیاتیلن با ضخامت 14، 20، 27 و 38 میکرون، پلاستیک جاذب اتیلن و پلاستیک معمولی) و زمان انبارداری (0، 7، 14 و 21 روز)، بر قابلیت نگهداری و خصوصیات کیفی قارچ دکمهای در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان در سال1394 انجام شد. نتایج بهدست آمده نشان داد که اثر فیلم بستهبندی، زمان انبارداری و اثر متقابل فیلم و زمان بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی و بیوشیمیایی قارچ دکمهای در سطح 1% معنیدار بود. بهطورکلی فیلم پلیاتیلن با ضخامت 20 میکرون بهدلیل حفظ رطوبت قارچ، مواد جامد محلول بالا، اسید قابل تیتراسیون کم، بالاترین شاخص طعم، بهترین کیفیت ظاهری و بازارپسندی، بالاترین ظرفیت آنتیاکسیدانی و میزان قابلقبول ترکیبات فنلی، فلاونوئیدی و ویتامین ث تیمار مناسبی جهت بستهبندی قارچ دکمهای بود. با توجه به نتایج بهدست آمده، پوشش متداول پلیوینیلکلراید نتایج قابل قبولی ارائه نداد. بهعلاوه با در نظر گرفتن پارامترهای مهم کیفی، میتوان قارچ را پس از برداشت، بهمدت 7 تا 14روز با کیفیت مناسب نگهداری نمود. در کل با توجه به اثرات مثبت و موثر فیلم پلیاتیلنی، میتوان این نوع پوشش را جایگزین بسیار مناسبی برای پوشش پلیوینیلکلراید دانست.
کلید واژگان
انبارداریپلیاتیلن
پلیوینیلکلراید
فیزیکوشیمیایی
علوم سبزی
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2019-02-201397-12-01
ناشر
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانUniversity of Tehran
سازمان پدید آورنده
استادیار، گروه علوم باغبانی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگاندانشجوی سابق دکتری فیزیولوژی تولید و پس از برداشت گیاهان باغبانی، گروه علوم باغبانی، دانشگاه گیلان
شاپا
2008-482X2423-7930




