بهبود برخی صفات رشدی گل ژربرا (Gerbera jamesonii) با استفاده از تغذیه معدنی در مراحل مختلف رشد گیاه در شرایط تنش شوری
(ندگان)پدیدآور
عباسی, جعفرحسن پور اصیل, معظمالفتی, جمالعلینوع مدرک
Textمقاله کامل
زبان مدرک
فارسیچکیده
این تحقیق بهمنظور کاهش اثر شوری بر صفات مورفوفیزیولوژیک گل ژربرا با استفاده از تغذیه شیمیایی در سال 1396 انجام گرفت. آزمایش بهصورت فاکتوریل بر پایه طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه عامل تغذیه عناصر معدنی، زمان تغذیه و استفاده از آب شور اجرا شد. نتایج نشان داد با افزایش میزان شوری، کاهش معنیداری در خصوصیات رشدی بهویژه ارتفاع بوته، قطر گل و دمگل، تعداد و سطح برگ، طول ریشه، وزن تر و خشک اندامهای مذکور و غلظت عناصر نیتروژن و کلسیم مشاهده شد. با افزایش سطح شوری آب از ds/m 2 به ds/m 3، مقدار عنصر سیلیسیم نیز از mg/kg 93/0 به mg/kg 98/0 وزن خشک افزایش یافت. مقدار سیلیسیم در تیمارهای کودی 1 گرم NPK در گلدان + محلولپاشی 1 سیلیکات کلسیم در 100 میلیلیتر آب ، 2 گرم NPK در گلدان + محلولپاشی 5/0 گرم سیلیکات کلسیم در 100 میلیلیتر آب و 2 گرم NPK در گلدان + محلولپاشی 1 گرم سیلیکات کلسیم در 100 میلی لیتر آب و در زمان 30 و 45 روز بعد از کاشت بیشترین مقدار بود و با تاخیر کوددهی به 60 روز بعد از کاشت مقدار سیلیسیم برگ، کاهش نشان داد. در نهایت نتایج نشان داد تغذیه با کودهای NPK، کلسیم و سیلیسیم توانست سبب حفظ رشد گیاه در شرایط شوری شوند حتی در برخی تیمارها، سبب افزایش رشد نسبت به شاهد گردد.
کلید واژگان
پتاسیمسیلیسیم
عناصر پر مصرف
قطر گل
گلدهی
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2020-02-201398-12-01
ناشر
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانUniversity of Tehran
سازمان پدید آورنده
دانشجوی دکتری پردیس دانشگاهی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشتاستاد، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت
دانشیار، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت
شاپا
2008-482X2423-7930




