• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم باغبانی ایران
    • دوره 48, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم باغبانی ایران
    • دوره 48, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    ارزیابی تأثیر محلول‌پاشی جیبرلین و کلسیم در مراحل مختلف رشدی بر برخی صفات کمی و کیفی فلفل دلمه ای

    (ندگان)پدیدآور
    محمدی, میثمصیدی, مهدیخادمی, اورنگ
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    904.0کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله کامل
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    به‌منظور بهبود عملکرد و کیفیت فلفل دلمه­ای در شرایط گرم و خشک استان ایلام، تأثیر محلول­پاشی با اسید جیبرلیک (50 میلی­گرم بر لیتر) و  کلسیم (5/0 درصد) در دو مرحله از رشد (اوایل و اواخر فصل برداشت، به ترتیب 70 و 120 روز پس از کاشت نشاءها) هرکدام با دو یا سه بار تکرار محلول­پاشی در هر مرحله بر برخی صفات کمی و کیفی فلفل دلمه‌ای رقم "کالیفرنیا واندر" به‌صورت یک آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی بررسی شد. نتایج بررسی‌ها نشان داد، محلول­پاشی اسید جیبرلیک و کلسیم باعث افزایش میانگین عملکرد تک بوته، وزن، طول، قطر، حجم، سفتی بافت، ضخامت گوشت، وزن خشک، محتوای اسیدآسکوربیک، فعالیت پاداکسندگی (آنتی­اکسیدانی)، محتوای سبزینۀ (کلروفیل) a، سبزینۀ b و سبزینۀ کل و محتوای کلسیم بافت میوه در هر دو مرحله از رشد شد. محلول­پاشی جیبرلین با سه تکرار در هر مرحله، بیشترین نقش را در بهبود ویژگی‌های فیزیکی میوه نشان داد. ازآنجایی‌که تأثیر جیبرلین و کلسیم بر همۀ صفات مورد ارزیابی، به‌جز چگالی میوه، به‌طور معنی­داری در اواخر فصل بیشتر از اوایل فصل برداشت بود، محلول­پاشی اسید جیبرلیک و کلسیم به‌ویژه در اواخر برداشت برای بهبود عملکرد و کیفیت فلفل­ دلمه­ای توصیه می­شود.
    کلید واژگان
    فعالیت پاداکسندگی
    عملکرد
    کیفیت و هورمون

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2018-02-20
    1396-12-01
    ناشر
    پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
    University of Tehran
    سازمان پدید آورنده
    دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه ایلام، ایلام، ایران
    دانشیار، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه ایلام، ایلام، ایران
    استادیار، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران

    شاپا
    2008-482X
    2423-7930
    URI
    https://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2018.211788.1048
    https://ijhs.ut.ac.ir/article_65450.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/466948

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب