• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم باغبانی ایران
    • دوره 48, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم باغبانی ایران
    • دوره 48, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی تأثیر اتفن و حلقه‌برداری بر ویژگی‌های کمی و کیفی میوۀ انگور رقم ریش‌بابا قرمز

    (ندگان)پدیدآور
    دولتی بانه, حامدزارعی, رضااسمعیلی, محسن
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    395.1کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله کامل
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    یکی از عامل‌های مهم تعیین‌کنندۀ کیفیت و بازارپسندی انگور رنگ حبۀ آن است. عامل‌های چندی بر رنگ­گیری حبه تأثیر دارند. به‌منظور بررسی تأثیر حلقه­برداری شاخه­های سال جاری و محلول­پاشی اتفن با غلظت­های 150 و 300 میلی­گرم در لیتر در مرحلۀ تغییر رنگ حبه­ها بر رنگ­گیری و کمیت و کیفیت میوۀ­ انگور ریش‌بابا قرمز این پژوهش به‌صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی با سه تکرار در شرایط آب هوایی ارومیه در تاک­های 25 ساله با تربیت کوردون دوسویه اجرا شد. در هنگام برداشت صفات کمی و کیفی میزان قند، اسید میوه، وزن حبه و خوشه، سفتی و ریزش حبه، میزان فنول کل، مواد پاداکسندگی (آنتی­اکسیدانی) و ویژگی‌های رنگ حبه اندازه­گیری شدند. حلقه­برداری و اتفن باعث بهبود میزان قند و کاهش اسید میوه شدند. وزن حبه­ها و خوشه­ها در تاک­های حلقه­برداری‌شده افزایش نشان داد، اما اتفن تأثیری نداشت. ریزش حبه در تاک­های حلقه­برداری‌شده کمتر از شاهد بود ولی اتفن باعث تشدید ریزش و کاهش میزان سفتی بافت حبه شد. هر دو تیمار باعث افزایش تولید مواد فنولی و پاداکسندگی میوه­ شدند. بیشترین میزان فنل در تاک­های حلقه­برداری‌شده و اتفن در زمان تغییر رنگ حبه­ها بود. حلقه­برداری تاک­ها در آغاز تغییر رنگ حبه­ها به همراه کاربرد اتفن باعث بهبود رنگ­گیری و قرمزتر شدن حبه­ها شدند.
    کلید واژگان
    آنتوسیانین
    رنگ حبه
    فنل
    مواد جامد محلول
    علوم میوه

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2018-02-20
    1396-12-01
    ناشر
    پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
    University of Tehran
    سازمان پدید آورنده
    دانشیار پژوهشی، بخش تحقیقات باغبانی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ارومیه، ایران
    دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
    استاد، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه

    شاپا
    2008-482X
    2423-7930
    URI
    https://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.207271.1015
    https://ijhs.ut.ac.ir/article_65446.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/466945

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب