• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم باغبانی ایران
    • دوره 48, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم باغبانی ایران
    • دوره 48, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تأثیر تابش اشعۀ فرابنفش C بر مسیر زیست ساختی استیلبنوئیدها در کشت تعلیقی یاختۀ انگور (Vitis vinifera L. cv. Shahani)

    (ندگان)پدیدآور
    غلامی, منصوراندی, سید علی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    707.1کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله کامل
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    استیلبن­های انگور یک خانوادۀ شناخته‌شده از پلی فنول­های گیاهی هستند که فعالیت­های زیستی (بیولوژی) چندی از آن­ها در رابطه با سودمندی­های سلامتی به تأیید رسیده­اند. در این پژوهش، تأثیر محرک اشعۀ فرابنفش C در سه زمان (10، 20 و 30 دقیقه) در ترکیب یا بدون ترکیب با تابش نور مرئی با سطح انرژی بالا (10000 لوکس) روی یک رگۀ (لاین) یاخته‌ای به‌دست‌آمده از میانبر انگور رقم شاهانی (Vitis vinifera cv. Shahani) در قالب آزمایش فاکتوریل با طرح کامل تصادفی بررسی و نتایج کسب‌شده با تیمارهای شاهد مقایسه شد. نتایج نشان دادند، تاریکی می­تواند بیشتر از نور مرئی مسیر سوخت‌وسازی (متابولیکی) مربوط به تولید استیلبنوئیدها را تحریک کند. در میان زمان­های استفاده‌شده از محرک اشعۀ فرابنفش C، ده دقیقه استفاده از اشعۀ فرابنفش C برای تولید مؤثر و تجمع بالای فنول­ها (73/112 میلی­گرم گالیک اسید در هر گرم وزن خشک یاخته) و فلاونوئید­ها (47/150 میلی­گرم کاتکین در هر گرم وزن خشک یاخته) و همچنین استیلبنوئیدها شامل مجموع رسوراترول و فرم گلوکوزیله‌شدۀ آن به نام پیسید (54/7 میکرو­گرم بر میلی­لیتر) بهینه بود. افزون بر این، نتایج نشان داد، یک رابطۀ منفی معنی­دار بین تولید این متابولیت­ها و رشد یاخته وجود دارد. این یافته­ها داده‌های ارزشمندی به‌منظور تولید انبوه کشت­های یاخته‌ای برای تولید این ترکیب‌های خیلی با ارزش در سامانه‌های بیوراکتور ارائه می­کنند.
    کلید واژگان
    تابش نور مرئی
    کشت تعلیقی یاخته‌ای
    محرک اشعۀ فرابنفش C
    V. vinifera cv. Shahani
    علوم میوه

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2018-02-20
    1396-12-01
    ناشر
    پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
    University of Tehran
    سازمان پدید آورنده
    استاد، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه بوعلی‌سینا، همدان
    دانشجوی دکتری، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه بوعلی‌سینا، همدان

    شاپا
    2008-482X
    2423-7930
    URI
    https://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.204519.988
    https://ijhs.ut.ac.ir/article_65444.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/466943

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب