• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم باغبانی ایران
    • دوره 48, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم باغبانی ایران
    • دوره 48, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    افزایش انبارمانی و حفظ ویژگی‌های کیفی میوۀ انگور رقم "بی‌دانۀ قرمز" با استفاده از اسانس آویشن

    (ندگان)پدیدآور
    دهستانی اردکانی, مریممستوفی, یونس
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.037 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله کامل
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    کاهش ارزش اقتصادی میوه­های برداشت‌شده، در نتیجۀ فساد قارچی پس از برداشت رخ می‌دهد که می­توان با استفاده از پوشش­های خوراکی آن‌ها را کنترل کرد.انگور به‌عنوان یکی از میوه­های بسیار فسادپذیر در معرض عامل‌های قارچی به‌ویژه Botrytis cinerea است. در این پژوهش، از اسانس آویشن برای جایگزینی تیمارهای قارچکش به‌منظور حفاظت در برابر بیماری­های قارچی و افزایش عمر پس از برداشت انگور استفاده شد. هنگامی­که میزان کل مواد جامد قابل حل (TSS) میوه­ها در حدود 20 بود برداشت و پس از تلقیح با قارچ Botrytis cinerea با 0، 150 و300 میکرولیتر بر لیتر اسانس آویشن تیمار شدند و در بسته­های در حدود 200 گرمی بسته­بندی و سپس در انبار °C2±0 و رطوبت نسبی 90درصد به مدت 60 روز نگه­داری شدند. آزمایش به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح کامل تصادفی در سه تکرار اجرا شد. پس از تیمار، تغییر وزن، رنگ، pH، فساد، صفات کیفی و حسی میوه­ها اندازه­گیری شدند. نتایج به‌دست‌آمده نشان داد که اسانس آویشن میزان کاهش وزن، فساد، ترک­خوردگی و ریزش را کاهش و کیفیت حبه­ها را حفظ کرده است. با گذشت زمان میزان درخشندگی، زاویۀ هیو و شاخص خلوص رنگ (کروما) در میوه­ها کاهش یافت. همچنین میزان درخشندگی میوه­های تیمارشده کمتر از شاهد بود. میزان مواد جامد قابل حل و اسیدیتۀ قابل عیارسنجی (تیتراسیون) نیز با گذشت زمان به ترتیب افزایش و کاهش یافت. با افزایش غلظت اسانس، رشد قارچ به‌طور معنی­داری کاهش یافت، اما غلظت اسانس تفاوت معنی­داری در بیشتر صفات مورد بررسی مانند کاهش وزن، درخشندگی، زاویۀ هیو، خلوص رنگ، قهوه­ای شدن، سفتی، ترک‌خوردگی و ریزش حبه­ها ایجاد نکرد.
    کلید واژگان
    عمر پس از برداشت
    فساد
    قارچکش
    Botrytis cinerea

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2018-02-20
    1396-12-01
    ناشر
    پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
    University of Tehran
    سازمان پدید آورنده
    استادیار، دانشکدۀ کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه اردکان
    استاد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج

    شاپا
    2008-482X
    2423-7930
    URI
    https://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.203185.977
    https://ijhs.ut.ac.ir/article_65443.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/466942

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب