| dc.contributor.author | آزادی بوگر, شهرام | fa_IR |
| dc.contributor.author | قرقانی, علی | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-01T22:38:05Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-10-22T22:38:05Z | |
| dc.date.available | 1399-08-01T22:38:05Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-10-22T22:38:05Z | |
| dc.date.issued | 2017-02-19 | en_US |
| dc.date.issued | 1395-12-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2015-10-04 | en_US |
| dc.date.submitted | 1394-07-12 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | آزادی بوگر, شهرام, قرقانی, علی. (1395). تأثیر محلولپاشی کلسیم و بُر روی برخی ویژگیهای کمی و کیفی میوۀ سیب رقم گلاب کهنز. علوم باغبانی ایران, 47(4), 811-822. doi: 10.22059/ijhs.2017.133069.844 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2008-482X | |
| dc.identifier.issn | 2423-7930 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.133069.844 | |
| dc.identifier.uri | https://ijhs.ut.ac.ir/article_61224.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/466936 | |
| dc.description.abstract | بهمنظور بررسی تأثیر محلولپاشی کلسیم و بُر بر برخی ویژگیهای کمی و کیفی میوۀ سیب رقم گلاب کهنز، آزمایشی در دو سال در قالب بلوکهای کامل تصادفی با ده تیمار و چهار تکرار (درمجموع شامل چهل درخت) انجام گرفت. تیمارهای محلولپاشی شامل سه غلظت 5/0، 75/0، 1 درصد، کلرید کلسیم و همچنین سه غلظت یادشده در ترکیب با اسید بوریک 05/0 درصد، سه ترکیب تجاری کلبرون (کلسیم 34درصد و بُر 1درصد)، کلسیوگرین (کلسیم 34درصد) و ست (کلسیم 8درصد و بُر 5/0درصد) و تیمار شاهد بود. میزان ریزش میوه پیش از برداشت، برخی از ویژگیهای کمی و کیفی میوه، عنصرهای کانی پتاسیم، کلسیم و بُر و همچنین فعالیت آنزیمهای پاداکسندگی (آنتیاکسیدانی) سوپر اکسید دیسموتاز، اسکوربیک پراکسیداز و کاتالاز اندازهگیری شد. نتایج نشان داد، همۀ تیمارهای کلرید کلسیم به تنهایی، کلرید کلسیم در ترکیب با بُر و ترکیبهای تجاری در مقایسه با تیمار شاهد، میزان ریزش میوه، میزان لک، میزان زنگار و همچنین رنگ میوه را کاهش و میزان سفتی، pH، ویتامین ث، محتوای کلسیم و بُر میوه و همچنین فعالیت هر سه آنزیم پاداکسندگی را افزایش داد. تیمارهای ترکیبی کلسیم و بُر نسبت به تیمارهای کلسیم به تنهایی، در بیشتر ویژگیها برتر بودند و یا اختلاف معنیداری نداشتند. اگرچه بین غلظتهای مختلف کلرید کلسیم و همچنین بین ترکیبهای تجاری و کلرید کلسیم در بیشتر ویژگیها اختلاف معنیداری وجود نداشت، ولی بهطورکلی در بین تیمارها، کلرید کلسیم 75/0 درصد در ترکیب با اسید بوریک 05/0 درصد بهترین تیمار بود. | fa_IR |
| dc.format.extent | 756 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | fa_IR |
| dc.publisher | University of Tehran | en_US |
| dc.relation.ispartof | علوم باغبانی ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of Horticultural Science | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.133069.844 | |
| dc.subject | آنزیمهای پاداکسندگی | fa_IR |
| dc.subject | بُر | fa_IR |
| dc.subject | ریزش پیش از برداشت | fa_IR |
| dc.subject | سفتی میوه | fa_IR |
| dc.subject | سیب | fa_IR |
| dc.subject | کلرید کلسیم | fa_IR |
| dc.subject | علوم میوه | fa_IR |
| dc.title | تأثیر محلولپاشی کلسیم و بُر روی برخی ویژگیهای کمی و کیفی میوۀ سیب رقم گلاب کهنز | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله کامل | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی کارشناسی ارشد سابق، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه شیراز | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه شیراز | fa_IR |
| dc.citation.volume | 47 | |
| dc.citation.issue | 4 | |
| dc.citation.spage | 811 | |
| dc.citation.epage | 822 | |