نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorآزادی بوگر, شهرامfa_IR
dc.contributor.authorقرقانی, علیfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-01T22:38:05Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-10-22T22:38:05Z
dc.date.available1399-08-01T22:38:05Zfa_IR
dc.date.available2020-10-22T22:38:05Z
dc.date.issued2017-02-19en_US
dc.date.issued1395-12-01fa_IR
dc.date.submitted2015-10-04en_US
dc.date.submitted1394-07-12fa_IR
dc.identifier.citationآزادی بوگر, شهرام, قرقانی, علی. (1395). تأثیر محلول‌پاشی کلسیم و بُر روی برخی ویژگی‌های کمی و کیفی میوۀ سیب رقم گلاب کهنز. علوم باغبانی ایران, 47(4), 811-822. doi: 10.22059/ijhs.2017.133069.844fa_IR
dc.identifier.issn2008-482X
dc.identifier.issn2423-7930
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.133069.844
dc.identifier.urihttps://ijhs.ut.ac.ir/article_61224.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/466936
dc.description.abstractبه‌منظور بررسی تأثیر محلول‌پاشی کلسیم و بُر بر برخی ویژگی‌های کمی و کیفی میوۀ سیب رقم گلاب کهنز، آزمایشی در دو سال در قالب بلوک‌های کامل تصادفی با ده تیمار و چهار تکرار  (درمجموع شامل چهل درخت) انجام گرفت. تیمارهای محلول‌پاشی شامل سه غلظت 5/0، 75/0، 1 درصد، کلرید کلسیم و همچنین سه غلظت یادشده در ترکیب با اسید بوریک 05/0 درصد، سه ترکیب تجاری کلبرون (کلسیم 34درصد  و بُر 1درصد)، کلسیوگرین (کلسیم 34درصد) و ست (کلسیم 8درصد و بُر 5/0درصد) و تیمار شاهد بود. میزان ریزش میوه پیش از برداشت، برخی از ویژگی‌های کمی و کیفی میوه، عنصرهای کانی پتاسیم، کلسیم و بُر و همچنین فعالیت آنزیم‌های پاداکسندگی (آنتی‌اکسیدانی) سوپر اکسید دیسموتاز، اسکوربیک پراکسیداز و کاتالاز اندازه‌گیری شد. نتایج نشان داد، همۀ تیمارهای کلرید کلسیم به تنهایی، کلرید کلسیم در ترکیب با بُر و ترکیب­های تجاری در مقایسه با تیمار شاهد، میزان ریزش میوه، میزان لک، میزان زنگار و همچنین رنگ میوه را کاهش و میزان سفتی، pH، ویتامین ث، محتوای کلسیم و بُر میوه و همچنین فعالیت هر سه آنزیم پاداکسندگی را افزایش داد. تیمارهای ترکیبی کلسیم و بُر نسبت به تیمارهای کلسیم به تنهایی، در بیشتر ویژگی‌ها برتر بودند و یا اختلاف معنی‌داری نداشتند. اگرچه بین غلظت­های مختلف کلرید کلسیم و همچنین بین ترکیب‌های تجاری و کلرید کلسیم در بیشتر ویژگی‌ها اختلاف معنی‌داری وجود نداشت، ولی به‌طورکلی در بین تیمارها، کلرید کلسیم 75/0 درصد در ترکیب با اسید بوریک 05/0 درصد بهترین تیمار بود.fa_IR
dc.format.extent756
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherپردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانfa_IR
dc.publisherUniversity of Tehranen_US
dc.relation.ispartofعلوم باغبانی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Horticultural Scienceen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.133069.844
dc.subjectآنزیم‌های پاداکسندگیfa_IR
dc.subjectبُرfa_IR
dc.subjectریزش پیش از برداشتfa_IR
dc.subjectسفتی میوهfa_IR
dc.subjectسیبfa_IR
dc.subjectکلرید کلسیمfa_IR
dc.subjectعلوم میوهfa_IR
dc.titleتأثیر محلول‌پاشی کلسیم و بُر روی برخی ویژگی‌های کمی و کیفی میوۀ سیب رقم گلاب کهنزfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله کاملfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی کارشناسی ارشد سابق، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه شیرازfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه شیرازfa_IR
dc.citation.volume47
dc.citation.issue4
dc.citation.spage811
dc.citation.epage822


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد