تأثیر محلولپاشی کلسیم و بُر روی برخی ویژگیهای کمی و کیفی میوۀ سیب رقم گلاب کهنز
(ندگان)پدیدآور
آزادی بوگر, شهرامقرقانی, علینوع مدرک
Textمقاله کامل
زبان مدرک
فارسیچکیده
بهمنظور بررسی تأثیر محلولپاشی کلسیم و بُر بر برخی ویژگیهای کمی و کیفی میوۀ سیب رقم گلاب کهنز، آزمایشی در دو سال در قالب بلوکهای کامل تصادفی با ده تیمار و چهار تکرار (درمجموع شامل چهل درخت) انجام گرفت. تیمارهای محلولپاشی شامل سه غلظت 5/0، 75/0، 1 درصد، کلرید کلسیم و همچنین سه غلظت یادشده در ترکیب با اسید بوریک 05/0 درصد، سه ترکیب تجاری کلبرون (کلسیم 34درصد و بُر 1درصد)، کلسیوگرین (کلسیم 34درصد) و ست (کلسیم 8درصد و بُر 5/0درصد) و تیمار شاهد بود. میزان ریزش میوه پیش از برداشت، برخی از ویژگیهای کمی و کیفی میوه، عنصرهای کانی پتاسیم، کلسیم و بُر و همچنین فعالیت آنزیمهای پاداکسندگی (آنتیاکسیدانی) سوپر اکسید دیسموتاز، اسکوربیک پراکسیداز و کاتالاز اندازهگیری شد. نتایج نشان داد، همۀ تیمارهای کلرید کلسیم به تنهایی، کلرید کلسیم در ترکیب با بُر و ترکیبهای تجاری در مقایسه با تیمار شاهد، میزان ریزش میوه، میزان لک، میزان زنگار و همچنین رنگ میوه را کاهش و میزان سفتی، pH، ویتامین ث، محتوای کلسیم و بُر میوه و همچنین فعالیت هر سه آنزیم پاداکسندگی را افزایش داد. تیمارهای ترکیبی کلسیم و بُر نسبت به تیمارهای کلسیم به تنهایی، در بیشتر ویژگیها برتر بودند و یا اختلاف معنیداری نداشتند. اگرچه بین غلظتهای مختلف کلرید کلسیم و همچنین بین ترکیبهای تجاری و کلرید کلسیم در بیشتر ویژگیها اختلاف معنیداری وجود نداشت، ولی بهطورکلی در بین تیمارها، کلرید کلسیم 75/0 درصد در ترکیب با اسید بوریک 05/0 درصد بهترین تیمار بود.
کلید واژگان
آنزیمهای پاداکسندگیبُر
ریزش پیش از برداشت
سفتی میوه
سیب
کلرید کلسیم
علوم میوه
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2017-02-191395-12-01
ناشر
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانUniversity of Tehran
سازمان پدید آورنده
دانشجوی کارشناسی ارشد سابق، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه شیرازاستادیار، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه شیراز
شاپا
2008-482X2423-7930




