نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorنجارزاده, سمیهfa_IR
dc.contributor.authorپناهنده, جابرfa_IR
dc.contributor.authorعلیزاده سالطه, سعیدهfa_IR
dc.contributor.authorزارع نهندی, فریبرزfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-01T22:37:48Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-10-22T22:37:49Z
dc.date.available1399-08-01T22:37:48Zfa_IR
dc.date.available2020-10-22T22:37:49Z
dc.date.issued2017-02-19en_US
dc.date.issued1395-12-01fa_IR
dc.date.submitted2015-02-04en_US
dc.date.submitted1393-11-15fa_IR
dc.identifier.citationنجارزاده, سمیه, پناهنده, جابر, علیزاده سالطه, سعیده, زارع نهندی, فریبرز. (1395). اثر اسید سالیسیلیک و پوتریسین بر برخی شاخص‌های فیزیولوژیکی و اسانس گیاه دارویی نعناع فلفلی (Mentha piperita L.). علوم باغبانی ایران, 47(4), 655-667. doi: 10.22059/ijhs.2017.116984.707fa_IR
dc.identifier.issn2008-482X
dc.identifier.issn2423-7930
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.116984.707
dc.identifier.urihttps://ijhs.ut.ac.ir/article_61211.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/466923
dc.description.abstractنعناع فلفلی با نام علمیL.  <em>Mentha piperita </em>از خانوادۀ Lamiaceae از جمله گیاهان دارویی و معطری است که اسانس آن در صنایع مختلف داروسازی استفاده می­شود. به‌منظور ارزیابی برخی شاخص­های فیزیولوژیکی و اسانس نعناع فلفلی آزمایشی به‌صورت فاکتوریل با استفاده از تیمارهای اسید سالیسیلیک (0، 1/0، 1 میلی‌مولار) و پوتریسین (0، 1/0، 1 میلی­مولار) در قالب طرح پایه بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد. همۀ صفات در دو چین ارزیابی شدند. نتایج به‌دست‌آمده از این پژوهش نشان داد که میانگین همۀ صفات (به‌جز نسبت سبزینۀ (کلروفیل) a/b، کاروتنوئید، آنتوسیانین و مواد جامد محلول) در چین اول به‌طور معنی‌داری بیشتر از چین دوم بودند. کاربرد غلظت­های مختلف اسید سالیسیلیک منجر به کاهش میزان سبزینۀ کل و a، کارتنوئید و آنتوسیانین شد. همچنین تیمارهای 1/0 و 1 میلی­مولار اسید سالیسیلیک درصد اسانس شاخسارۀ نعناع فلفلی را در مقایسه با مصرف نکردن آن، 02/16و 91/32 درصد و نیز درصد اسانس برگ گیاه را نسبت به شاهد، 54/2 و 66/29 درصد افزایش داد. با افزایش مقادیر پوتریسین، عملکرد تر و خشک در واحد سطح، سبزینۀa ، سبزینۀ کل، کاروتنوئید و درصد اسانس برگ افزایش یافت. با به‌کارگیری 1 میلی­مولار پوتریسین میزان آنتوسیانین و درصد اسانس برگ در مقایسه با شاهد به ترتیب 91/33 و 36/21 درصد افزایش یافت. افزون بر آن اثر متقابل دو عامل مورد بررسی روی عملکرد تر در واحد سطح، سبزینۀ a وb، سبزینۀ کل، کاروتنوئید، آنتوسیانین، مواد جامد محلول و اثر متقابل سه عامل بر عملکرد خشک در واحد سطح، کاروتنوئید و مواد جامد محلول معنی­دار بودند.fa_IR
dc.format.extent852
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherپردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانfa_IR
dc.publisherUniversity of Tehranen_US
dc.relation.ispartofعلوم باغبانی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Horticultural Scienceen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.116984.707
dc.subjectاسانسfa_IR
dc.subjectاسید سالیسیلیکfa_IR
dc.subjectپلی‌آمینfa_IR
dc.subjectتنظیم‌کننده‌های رشدfa_IR
dc.subjectصفات رویشیfa_IR
dc.subjectگیاه داروییfa_IR
dc.titleاثر اسید سالیسیلیک و پوتریسین بر برخی شاخص‌های فیزیولوژیکی و اسانس گیاه دارویی نعناع فلفلی (Mentha piperita L.)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله کاملfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی سابق کارشناسی ارشد، گروه علوم باغبانی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه تبریزfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار، گروه علوم باغبانی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه تبریزfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریزfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار، گروه علوم باغبانی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه تبریزfa_IR
dc.citation.volume47
dc.citation.issue4
dc.citation.spage655
dc.citation.epage667
nlai.contributor.orcid0000-0001-7788-5300


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد