• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم باغبانی ایران
    • دوره 47, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم باغبانی ایران
    • دوره 47, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی تیمارهای مختلف ورمی‌کمپوست و کود شیمیایی بر میزان عنصرهای غذایی و آلکالوئیدهای گیاه شاه‌تره (Fumaria vaillantii)

    (ندگان)پدیدآور
    رضایی رسا, احمد
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    556.4کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله کامل
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    شاه‌تره گیاهی یک‌ساله و علفی است، از جمله مواد مؤثرۀ آن آلکالوئیدهای مهمی مانند فومارین و سیناکتین، مواد رزینی و موسیلاژ است. قسمت مورد استفادة کل اندام هوایی آن است. ورمی­کمپوست یک کود آلی شامل آنزیم­ها، باکتری­ها و بقایای گیاهی و کود حیوانی است. این آزمایش در قالب طرح کامل تصادفی با پنج تیمار و سه تکرار در گلدان‌های با وزن 4 کیلوگرم در گلخانه صورت گرفت. تیمارها شامل شاهد (بدون کود)، ورمی‌کمپوست 5 درصد، ورمی‌کمپوست 15 درصد، ورمی‌کمپوست 30 درصد، تیمار کود شیمیایی با غلظت N:P:K, 20:20:20)) درصد بودند، پس از به گل رفتن 50 درصد از گیاهان اندازه‌گیری آلکالوئید توسط دستگاه HPLC با استفاده از استاندارد داخلی نوسکاپین و استاندارد خارجی فوماریک اسید صورت گرفت و نتایج گویای تأثیر ورمی‌کمپوست بر میزان آلکالوئید گیاه شاه‌تره بود. که تیمار ورمی‌کمپوست 30 درصد بیشترین میزان و تیمار شاهد حاوی کمترین میزان آلکالوئید بود. عنصرهای غذایی اندازه‌گیری‌شده شامل عنصرهای پرمصرف (نیتروژن، فسفر و پتاسیم)، کم‌مصرف (آهن و روی) بودند، میزان همۀ عنصرهای غذایی گیاهی مورد آزمایش اختلاف معنی‌دار نسبت به تیمار شاهد داشتند و نتایج نشان‌دهندۀ تأثیر مثبت و بیشتر تیمار ورمی­کمپوست نسبت به تیمار کود شیمیایی بر همۀ ویژگی‌های اندازه‌گیری‌شده در این آزمایش بود. استفاده از نهاده‌های کشاورزی به‌ویژه کودهای آلی و شیمیایی تأثیر مطلوبی بر عملکرد و متابولیت‌های ثانویۀ گیاه دارویی شاه‌تره داشت.
    کلید واژگان
    آلکالوئید
    شاه‌تره
    عنصرهای غذایی
    کود شیمیایی
    ورمی‌کمپوست

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2017-02-19
    1395-12-01
    ناشر
    پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
    University of Tehran
    سازمان پدید آورنده
    دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، مؤسسۀ آموزش عالی غیرانتفاعی سنا

    شاپا
    2008-482X
    2423-7930
    URI
    https://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.109885.627
    https://ijhs.ut.ac.ir/article_61206.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/466919

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب