نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorبوجاریان, محمدfa_IR
dc.contributor.authorاسدی قارنه, حسینعلیfa_IR
dc.contributor.authorگل آبادی, مریمfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-01T22:37:38Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-10-22T22:37:38Z
dc.date.available1399-08-01T22:37:38Zfa_IR
dc.date.available2020-10-22T22:37:38Z
dc.date.issued2018-11-22en_US
dc.date.issued1397-09-01fa_IR
dc.date.submitted2017-08-28en_US
dc.date.submitted1396-06-06fa_IR
dc.identifier.citationبوجاریان, محمد, اسدی قارنه, حسینعلی, گل آبادی, مریم. (1397). ارزیابی روابط عملکرد، صفات مرتبط با عملکرد و کیفیت میوه با استفاده از ضرایب همبستگی و تجزیه خوشه‌ای در برخی رگه‌های گوجه‌فرنگی. علوم باغبانی ایران, 49(3), 801-811. doi: 10.22059/ijhs.2018.240633.1311fa_IR
dc.identifier.issn2008-482X
dc.identifier.issn2423-7930
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2018.240633.1311
dc.identifier.urihttps://ijhs.ut.ac.ir/article_69031.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/466915
dc.description.abstractگوجه‌فرنگی (<em>Lycopersicon esculentum </em>Mill.) گیاهی از تیره سیب‌زمینی‌سانان (Solanaceae) و دومین سبزی پرمصرف جهان است که ارزیابی عملکرد میوه و صفات مؤثر بر آن در گزینش رقم‌های مطلوب حائز اهمیت می‌باشد. به‌منظور بررسی روابط عملکرد، صفات مرتبط با عملکرد و کیفیت میوه در 83 رگه s<sub>3</sub> گوجه‌فرنگی، آزمایشی در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد. نتایج تجزیه واریانس تفاوت معنی‌داری برای رگه‌ها در تمام صفات مورد بررسی نشان داد. عملکرد میوه همبستگی مثبت و بسیار معنی‌داری با صفات متوسط تعداد و وزن میوه در هر رگه، طول و قطر میوه، ضخامت پریکارپ و اسید قابل تیتراسیون و همبستگی منفی و معنی‌داری با صفات تعداد روز تا رسیدگی 50 درصد میوه و شاخص رسیدگی داشت. تجزیه خوشه‌ای، رگه‌ها را در پنج گروه قرار داد و برای تمام صفات به‌جز میزان مواد جامد محلول، تفاوت بسیار معنی‌داری بین گروه‌ها وجود داشت. بر اساس مقایسه میانگین گروه‌های حاصل از تجزیه خوشه‌ای، رگه‌های گروه پنجم شامل 282، 269، 260، 280، 276، 244، 213، 247 و 412 زودرس و دارای مقادیر بالای صفات مرتبط با عملکرد میوه بودند. هم‌چنین بر اساس نمودارهای سه‌بعدی رسم‌شده، برخی از رگه‌ها دارای میزان اسید قابل تیتراسیون و نسبت طول به عرض میوه بالاتر و شاخص رسیدگی پایین‌تری نسبت به سایر رگه‌ها بودند و به‌دلیل خاصیت ماندگاری بالا، به‌عنوان رگه‌های مناسب جهت مصارف تازه‌خوری و فرآوری قابل‌توجه بوده و می‌توانند برای تولید هیبریدهای مطلوب استفاده شوند.fa_IR
dc.format.extent770
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherپردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانfa_IR
dc.publisherUniversity of Tehranen_US
dc.relation.ispartofعلوم باغبانی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Horticultural Scienceen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2018.240633.1311
dc.subjectاسید قابل تیتراسیونfa_IR
dc.subjectشاخص رسیدگیfa_IR
dc.subjectضخامت پریکارپfa_IR
dc.subjectمواد جامد محلولfa_IR
dc.subjectعلوم سبزیfa_IR
dc.titleارزیابی روابط عملکرد، صفات مرتبط با عملکرد و کیفیت میوه با استفاده از ضرایب همبستگی و تجزیه خوشه‌ای در برخی رگه‌های گوجه‌فرنگیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله کاملfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی سابق کارشناسی ارشد، گروه علوم باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان)fa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار، گروه علوم باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان)fa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان)fa_IR
dc.citation.volume49
dc.citation.issue3
dc.citation.spage801
dc.citation.epage811


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد