اثر تغییر روش آبیاری جویچهای به قطرهای بر صفات فیزیولوژیکی و عملکرد انگور بیدانه سفید (Vitis vinifera L.)
(ندگان)پدیدآور
قاصدی یولقونلو, سجادزارع ابیانه, حمیدنجاتیان, محمد علیملکی, معصومهکریمی, روح الهنوع مدرک
Textمقاله کامل
زبان مدرک
فارسیچکیده
بهمنظور ارزیابی اثر تغییر شیوه آبیاری جویچهای به قطرهای، بر عملکرد و برخی صفات فیزیولوژیکی انگور بیدانه سفید، آزمایشی در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در چهار تکرار و در طی سالهای زراعی 94-93 و 95-94 روی تاکهای 14 ساله اجرا شد. تیمارهای آزمایش شامل: آبیاری جویچهای1 (I1)، قطرهای بههمراه جویچهای (2I)، بابلر (3I)، قطرهای1 (4I)، ترکیب قطرهای سطحی و زیر سطحی (I5)، قطرهای2 (I6)، قطرهای3 (I7) و جویچهای2 (I8) بودند. نتایج نشان داد که کلروفیل کل در تیمارهای قطرهای کاهش و اسیدآمینه پرولین و گلایسینبتائین افزایش یافت. تیمار قطرهای1 (I4) بیشترین غلظت کربوهیدراتهای محلول برگ و از طرفی پایداری غشای کمتری داشت. از نظر عملکرد، تیمارهای جویچهای2، قطرهای2 (I6) و قطرهای3 (I7)، به ترتیب با 43، 31 و 28 تن در هکتار، بیشترین عملکرد محصول را به خود اختصاص داده بودند. همچنین تیمار قطرهای3 I7 با 2/1 گرم بیشترین وزن حبه را داشت. از نظر کارایی مصرف آب ،(WUE)، تیمار قطرهای2 (I6) با 3/10 کیلوگرم انگور بر مترمکعب آب، مصرف آب بهینهتری نسبت به سایر تیمارهای آبیاری بهویژه جویچهای1 و جویچهای2 داشت. نتایج این پژوهش نشان داد که تغییر شیوه آبیاری جویچهای1 به قطرهای، باعث اعمال تنش خشکی در تاکهای مسن میگردد؛ اما عملکرد کاهش نمییابد.
کلید واژگان
پایداری غشاجویچهای
درصد قند
قطرهای
کارایی مصرف آب
علوم میوه
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2018-11-221397-09-01
ناشر
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانUniversity of Tehran
سازمان پدید آورنده
دانشجوی سابق دکتری پژوهشکده انگور و کشمش، دانشگاه ملایراستاد آبیاری و زهکشی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان
دانشیار، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی قزوین و عضو گروه پژوهشی بهزراعی و بهنژادی پژوهشکده انگور و کشمش، دانشگاه ملایر
استادیار زیستشناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه ملایر
استادیار علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ملایر
شاپا
2008-482X2423-7930




