• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم باغبانی ایران
    • دوره 49, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم باغبانی ایران
    • دوره 49, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر تغییر روش‌ آبیاری جویچه‌ای به قطره‌ای بر صفات فیزیولوژیکی و عملکرد انگور بیدانه سفید (Vitis vinifera L.)

    (ندگان)پدیدآور
    قاصدی یولقونلو, سجادزارع ابیانه, حمیدنجاتیان, محمد علیملکی, معصومهکریمی, روح اله
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    426.0کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله کامل
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    به­‌منظور ارزیابی اثر تغییر شیوه‌ آبیاری جویچه‌ای به قطره‌ای، بر عملکرد و برخی صفات فیزیولوژیکی انگور بیدانه سفید، آزمایشی در‌ قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی در چهار تکرار و در طی سال‌های زراعی 94-93 و 95-94 روی تاک‌های 14 ساله اجرا شد. تیمارهای آزمایش شامل: آبیاری جویچه‌ای1 (I1)، قطره‌ای به‌­همراه جویچه‌ای (2I)، بابلر (3I)، قطره‌ای1 (4I)، ترکیب قطره‌ای سطحی و زیر سطحی (I5)، قطره‌ای2 (I6)، قطره‌ای3 (I7) و جویچه‌ای2 (I8) بودند. نتایج نشان داد که کلروفیل کل در تیمارهای قطره‌ای کاهش و اسید‌آمینه پرولین و گلایسین­بتائین افزایش یافت. تیمار قطره‌ای1 (I4) بیشترین غلظت کربوهیدرات‌های محلول برگ و از‌ طرفی پایداری غشای کمتری داشت. از نظر عملکرد، تیمارهای جویچه‌ای2، قطره‌ای2 (I6) و قطره‌ای3 (I7)، به­ ترتیب با 43، 31 و 28 تن در هکتار، بیشترین عملکرد محصول را به‌ خود اختصاص داده بودند. همچنین تیمار قطره‌ای3 I7 با 2/1 گرم بیشترین وزن حبه را داشت. از نظر کارایی مصرف آب ،(WUE)، تیمار قطره‌ای2 (I6) با 3/10 کیلوگرم انگور بر مترمکعب آب، مصرف آب بهینه‌تری نسبت به سایر تیمارهای آبیاری به‌ویژه جویچه‌ای1 و جویچه‌ای2 داشت. نتایج این پژوهش نشان داد که تغییر شیوه آبیاری جویچه‌ای1 به قطره‌ای، باعث اعمال تنش خشکی در تاک‌های مسن می‌گردد؛ اما عملکرد کاهش نمی‌یابد.
    کلید واژگان
    پایداری غشا
    جویچه‌ای
    درصد قند
    قطره‌ای
    کارایی مصرف آب
    علوم میوه

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2018-11-22
    1397-09-01
    ناشر
    پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
    University of Tehran
    سازمان پدید آورنده
    دانشجوی سابق دکتری پژوهشکده انگور و کشمش، دانشگاه ملایر
    استاد آبیاری و زهکشی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان
    دانشیار، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی قزوین و عضو گروه پژوهشی به‌زراعی و به‌نژادی پژوهشکده انگور و کشمش، دانشگاه ملایر
    استادیار زیست‌شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه ملایر
    استادیار علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ملایر

    شاپا
    2008-482X
    2423-7930
    URI
    https://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.235307.1270
    https://ijhs.ut.ac.ir/article_69026.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/466910

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب