بررسی برخی ترکیبهای ضداکسایشی و فعالیت ضداکسایشی کل در هشت رقم توتفرنگی (Fragaria x ananassa Duch.)
(ندگان)پدیدآور
جوادی, تیموررحمتی, فرینازقادری, ناصرنوع مدرک
Textمقاله کامل
زبان مدرک
فارسیچکیده
توتفرنگی (Fragaria ananassa Duch.) منبع خوبی از ترکیبهای ضداکسایشی طبیعی است. در این بررسی میوههای هشت رقم توتفرنگی شامل کردستان، مرک، کاماروسا، پاروس، کویینالیزا، ونتانا، سلوا و پاجرو در مرحلۀ رسیدگی برداشت شدند و برای تجزیه و تحلیل محتوای فنل کل، آنتوسیانین کل، ویتامین ث، مواد جامد محلول (TSS) و فعالیت ضداکسایشی کل تجزیه و تحلیل شدند. نتایج نشان داد که بالاترین میزان TSS در رقمهای کردستان، کاماروسا، مرک و ونتانا مشاهده شد. رقمهای پاجرو، کویینالیزا و پاروس پایینترین محتوای فنل کل را دارند. میزان آنتوسیانین کل و ویتامین ث در رقمهای کردستان، مرک و کاماروسا در بالاترین میزان بود. از بین رقمهای بررسیشده، رقم مرک بالاترین میزان اسیدیتۀ قابل عیارسنجی (تیتراسیون) را داشت، درحالیکه رقم کویینالیزا پایینترین فعالیت ضداکسایشی کل را نشان داد. همبستگی مثبت بین محتوای فنل کل (41/0)، محتوای آنتوسیانینها (42/0)، ویتامین ث (53/0) و اسیدیتۀ قابل تیتراسیون (53/0) با فعالیت ضداکسایشی کل وجود داشت. بهطورکلی رقمهای کردستان، مرک و کاماروسا منابع مهمی برای ترکیبهای ضداکسایشی هستند.
کلید واژگان
آنتوسیانین کلتوتفرنگی
ضداکسایشها
فنل کل
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2016-11-211395-09-01
ناشر
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانUniversity of Tehran
سازمان پدید آورنده
استادیار، گروه علوم باغبانی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه کردستاندانشجوی سابق کارشناسی ارشد، گروه علوم باغبانی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه کردستان
استادیار، گروه علوم باغبانی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه کردستان
شاپا
2008-482X2423-7930




