• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم باغبانی ایران
    • دوره 47, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم باغبانی ایران
    • دوره 47, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی برخی ترکیب‌های ضداکسایشی و فعالیت ضداکسایشی کل در هشت رقم توت‌فرنگی (Fragaria x ananassa Duch.)

    (ندگان)پدیدآور
    جوادی, تیموررحمتی, فرینازقادری, ناصر
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    545.3کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله کامل
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    توت‌فرنگی (Fragaria ananassa Duch.) منبع خوبی از ترکیب‌های ضداکسایشی طبیعی است. در این بررسی میوه‌های هشت رقم توت‌فرنگی شامل کردستان، مرک، کاماروسا، پاروس، کویین‌الیزا، ونتانا، سلوا و پاجرو در مرحلۀ رسیدگی برداشت شدند و برای تجزیه و تحلیل محتوای فنل کل، آنتوسیانین کل، ویتامین ث، مواد جامد محلول (TSS) و فعالیت ضداکسایشی کل تجزیه و تحلیل شدند. نتایج نشان داد که بالاترین میزان TSS در رقم‌های کردستان، کاماروسا، مرک و ونتانا مشاهده شد. رقم‌های پاجرو، کویین‌الیزا و پاروس پایین‌ترین محتوای فنل کل را دارند. میزان آنتوسیانین کل و ویتامین ث در رقم‌های کردستان، مرک و کاماروسا در بالاترین میزان بود. از بین رقم‌های بررسی‌شده، رقم مرک بالاترین میزان اسیدیتۀ قابل عیارسنجی (تیتراسیون) را داشت، درحالی‌که رقم کویین‌الیزا پایین‌ترین فعالیت ضداکسایشی کل را نشان داد. همبستگی مثبت بین محتوای فنل کل (41/0)، محتوای آنتوسیانین‌ها (42/0)، ویتامین ث (53/0) و اسیدیتۀ قابل تیتراسیون (53/0) با فعالیت ضداکسایشی کل وجود داشت. به‌طور‌کلی رقم‌های کردستان، مرک و کاماروسا منابع مهمی برای ترکیب‌های ضداکسایشی هستند.
    کلید واژگان
    آنتوسیانین کل
    توت‌فرنگی
    ضداکسایش‌ها
    فنل کل

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2016-11-21
    1395-09-01
    ناشر
    پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
    University of Tehran
    سازمان پدید آورنده
    استادیار، گروه علوم باغبانی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه کردستان
    دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، گروه علوم باغبانی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه کردستان
    استادیار، گروه علوم باغبانی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه کردستان

    شاپا
    2008-482X
    2423-7930
    URI
    https://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2016.59809
    https://ijhs.ut.ac.ir/article_59809.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/466840

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب