اثر زمان و میزان کاربرد ترکیب کودی (نیتروژن، روی و بُر) و مولیبدن بر درصد ساچمهایشدن، تشکیل میوه و ویژگیهای کیفی میوة انگور رقمسیاه سمرقندی
(ندگان)پدیدآور
رنجبر, روح الهعشقی, سعیدنوع مدرک
Textمقاله کامل
زبان مدرک
فارسیچکیده
رقمسیاه سمرقندی یکی از رقمهای مهم انگور در استان فارس است. از مشکلات این رقم تولید خوشههای تنک با حبههای کوچک و همزمان نرسیدن حبهها است. این پژوهش با استفاده از آزمایشی بهصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در سال 1387 و 1388 طی دو سال متوالی انجام شد. در این پژوهش از ترکیب کودی (اوره، سولفاتروی، اسیدبوریک بهترتیب 4، 3، 1 گرم در لیتر) و مولیبدات سدیم 0، 5/0، 1 و 5/1 گرم در لیتر در شروع دورة رشد (قبل از گلدهی) و در زمان شکوفایی گل به صورت محلولپاشی استفاده شد. میزان عملکرد، درصد ساچمهایشدن ویتامین ث، اسید کل، درصد مواد جامد محلول، میزان کلروفیل، طول شاخه و سطح برگ ارزیابی شد. نتایج نشان داد که عملکرد با محلولپاشی ترکیب کودی (اوره، سولفات روی، اسیدبوریک به ترتیب 4، 3، 1 گرم در لیتر) و با افزایش سطوح مولیبدن که در زمان گلدهی محلولپاشی شده بودند افزایش یافت. بیشترین درصد ساچمهایشدن (شاتبری) در تیمار بدون مولیبدن و بدون تیمار کودی و کمترین میزان در تیمار مولیبدن 5/0گرم در لیتر که با تیمار کودی محلولپاشی شده بودند اندازهگیری شد. بیشترین میزان سطح برگ و طول شاخه در تیمار شاهد مولیبدن به دست آمد که نسبت به تیمارهای مولیبدن 1 گرم در لیتر افزایش معناداری را نشان داد. غلظتهای پایین مولیبدن سبب افزایش ویتامین ث شد. بهطورکلی، محلولپاشی ترکیب کودی همراه با سطوح مختلف مولیبدن در زمان گلدهی اثر مثبتی بر رشد، عملکرد و کاهش عارضة حبة ساچمهای داشت.
کلید واژگان
ترکیب کودیدرصد ساچمهایشدن
عملکرد
محلولپاشی. مولیبدن
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2013-12-221392-10-01
ناشر
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانUniversity of Tehran
سازمان پدید آورنده
دانشجوی سابق کارشناسی ارشد بخش علوم باغبانی، دانشکدة کشاورزی، دانشگاه شیرازدانشیار بخش علوم باغبانی، دانشکدة کشاورزی، دانشگاه شیراز
شاپا
2008-482X2423-7930




