اثر ترینگزاپک اتیل و تنش پاخوری بر خصوصیات فیزیولوژیک و مورفولوژیک فستوکای پابلند رقم ربل (Festuca arundinacea cultivar Rebel)
(ندگان)پدیدآور
شیخ محمدی, محمدحسیناعتمادی, نعمت اللهنیکبخت, علینوع مدرک
Textمقاله کامل
زبان مدرک
فارسیچکیده
استفاده از کندکنندههای رشد گیاهی ازجمله ترینگزاپک اتیل در مدیریت چمن بسیار مرسوم و معمول شده است. ازجمله اهداف استفاده از این ترکیبات کاهش رشد عمودی چمن، افزایش تراکم و مقاومت به تنشهای زیستی و غیرزیستی است. هدف از انجام این آزمایش بررسی اثر سطوح متفاوت ترینگزاپک اتیل (0، 25/0و 5/0 کیلوگرم در هکتار) و تنش پاخوری (پاخوری و عدم پاخوری) بر خصوصیات فیزیولوژیک و مورفولوژیک فستوکای پابلند رقم ربل است که در آزمایشی در غالب طرح فاکتوریل بر پایۀ طرح کاملأ تصادفی در 3 تکرار به اجرا در آمد. نتایج نشان داد ترینگزاپک اتیل و پاخوری سبب کاهش معنادار ارتفاع، وزن تر و خشک چمن فستوکا شد. ارتفاع در غلظتهای 25/0 و 5/0 کیلوگرم در هکتار بهترتیب 84/18 و 06/22 درصد کاهش نشان داد. کاربرد ترینگزاپک اتیل، موجب افزایش تراکم، پنجهزنی و کلروفیل شد، درحالیکه تیمار پاخوری محتوای کلروفیل، تراکم و پنجهزنی را بهصورت معناداری کاهش داد. کاربرد ترینگزاپک اتیل در غلظت 5/0 کیلوگرم در هکتار 36 درصد افزایش پنجهزنی و تنش پاخوری 2/17 درصد کاهش پنجهزنی را نشان داد. همچنین نتایج نشان داد تیمار پاخوری و ترینگزاپک اتیل کربوهیدراتهای محلول اندام هوایی را بهطور معناداری افزایش میدهد، درصورتیکه این ماده برخلاف پاخوری اثری معنادار بر کربوهیدراتهای محلول ریشه نداشت. ترینگزاپک اتیل با افزایش محتوای آب نسبی و کاهش نشت الکترولیت در شرایط تنش پاخوری موجب افزایش مقاومت به پاخوری در فستوکا شد.
کلید واژگان
ترینگزاپک اتیلتنش پاخوری
فستوکای پابلند
میزان رشد
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2015-10-231394-08-01
ناشر
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانUniversity of Tehran
سازمان پدید آورنده
دانشجوی دکتری، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهاندانشیار ، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان
استادیار، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان
شاپا
2008-482X2423-7930




