نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorرسولی, موسیfa_IR
dc.contributor.authorارزانی, کاظمfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-01T22:33:53Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-10-22T22:33:55Z
dc.date.available1399-08-01T22:33:53Zfa_IR
dc.date.available2020-10-22T22:33:55Z
dc.date.issued2011-02-20en_US
dc.date.issued1389-12-01fa_IR
dc.identifier.citationرسولی, موسی, ارزانی, کاظم. (1389). اثر نوع دانه گرده بر چگونگی رشد لوله گرده و صفات کمی و کیفی میوه گیلاس (Prunus avium L.) رقم زرد دانشکده. علوم باغبانی ایران, 41(4), 309-318.fa_IR
dc.identifier.issn2008-482X
dc.identifier.issn2423-7930
dc.identifier.urihttps://ijhs.ut.ac.ir/article_22324.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/466736
dc.description.abstractاکثر ارقام گیلاس، خودناسازگار بوده و برای تولید میوه تجارتی، نیاز به گرده‎دهنده مناسب و سازگار دارند. تعیین سازگاری و ناسازگاری ارقام گرده‎دهنده در روش کلاسیک بصورت روش گرده‎افشانی کنترل شده و مطالعه میکروسکوپی رشد لوله گرده انجام می‎شود.‌ در این پژوهش گیلاس رقم زرد دانشکده به عنوان پایه مادری با استفاده از دانه گرده خودی و گرده ارقام "بینگ"، "ناپلئون"، "سفید رضائیه"، "شبستر"، "ابرده" به صورت کنترل شده گرده‎افشانی شدند. هشت نمونه گل (مادگی) از تیمارهای مختلف در محلول FAA تا زمان بررسی میکروسکوپی نگهداری شدند. جهت بررسی و تعیین اثر دانه‎های گرده ارقام استفاده شده جهت گرده‎افشانی بر خصوصیات مختلف کمی و کیفی میوه رقم "زرد دانشکده"، برخی صفات میوه اندازه‎گیری گردید. طبق نتایج به دست آمده دانه گرده ارقام "شبستر"، "سفید رضائیه" و "ناپلئون" روی کلاله رقم "زرد دانشکده" جوانه زده و در مدت 96 تا120 ساعت پس از گرده‎افشانی لوله‎های گرده این ارقام به تخمک پایه مادری رسیدند که نشانه سازگاری کامل گرده این ارقام با رقم "زرد دانشکده" بود. نتایج میکروسکوپی گل‎های خود گرده‎افشانی شده رقم زرد دانشکده، نشان داد که هیچ لوله گرده خودی نتوانسته بود خود را به تخمک برساند. لذا رقم "زرد دانشکده" خودناسازگار بوده وگرده‎دهنده مناسب آن می‎تواند ارقام "شبستر"، "سفید رضائیه" و "ناپلئون" باشد. همچنین رشد لوله گرده ارقام "ابرده" و "بینگ" در سطح کلاله و یک سوم ابتدایی خامه "زرد دانشکده" متوقف گردیدند که نشانه ناسازگاری آنها نسبت به این رقم می‎باشد. اگرچه بر اساس برخی از نتایج به دست آمده بین تیمارها از نظر طول و قطر میوه اختلاف وجود داشت (P?0.05) و همچنین بین تکرارهای مختلف از نظر وزن هسته، طول میوه، قطر میوه و درصد مواد جامد محلول (بریکس) تفاوت مشاهده گردید (P?0.05)، ولی پژوهش‎های تکمیلی تأثیر نوع گرده بر خصوصیات کیفی میوه پیشنهاد می‎گردد.fa_IR
dc.format.extent1789
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherپردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانfa_IR
dc.publisherUniversity of Tehranen_US
dc.relation.ispartofعلوم باغبانی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Horticultural Scienceen_US
dc.subjectخودناسازگاریfa_IR
dc.subjectرشد لوله گردهfa_IR
dc.subjectرقم زرد دانشکدهfa_IR
dc.subjectکیفیت میوهfa_IR
dc.subjectگیلاس (Prunus avium L.)fa_IR
dc.titleاثر نوع دانه گرده بر چگونگی رشد لوله گرده و صفات کمی و کیفی میوه گیلاس (Prunus avium L.) رقم زرد دانشکدهfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.contributor.departmentدانشجوی سابق کارشناسی ارشد دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس، تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس، تهرانfa_IR
dc.citation.volume41
dc.citation.issue4
dc.citation.spage309
dc.citation.epage318


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد