بررسی فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانت و میزان پروتئین در گل رز شاخه بریده رقم سنسیرو
(ندگان)پدیدآور
طالبی, سیده فرحنازمرتضوی, سید نجم الدیننادری, روح انگیزنوع مدرک
Textمقاله کامل
زبان مدرک
فارسیچکیده
آزمایشی به منظور بررسی تاثیر سدیم¬نیتروپروساید و تیدیازورون بر میزان فعالیت آنزیم¬های آنتی¬اکسیدانت و پروتئین گل شاخه بریده رز رقم سنسیرو انجام شد. این آزمایش با دو فاکتور تیدیازورون(TDZ) در سه سطح (0، 20 و40 میکرومول¬در¬لیتر) و سدیم¬نیتروپروساید((SNP به عنوان دهنده اکسید¬نیتریک در چهار سطح (0، 20، 40 و60 میکرومول¬در¬لیتر) به همراه 2 درصد ساکارز بصورت پالسی در سه تکرار و در قالب طرح کاملا تصادفی اجرا شد. در این آزمایش مقدار پروتئین و میزان فعالیت آنزیم¬های آنتی¬اکسیدانت شامل کاتالاز و پراکسیداز در برگ¬ها و گلبرگ¬های گل شاخه بریده رز رقم سنسیرو مورد ارزیابی قرار گرفت. داده¬های بدست آمده توسط نرم افزارSPSS تجزیه وتحلیل گردید. نتایج نشان داد که 40 میکرومول¬در¬لیتر تیدیازورون بیشترین تاثیر را بر میزان پروتئین برگ¬ها، گلبرگ¬ها و فعالیت کاتالاز برگ¬ها داشت. تیمار 40 میکرومول¬در¬لیتر سدیم¬نیتروپروساید، میزان پروتئین برگ¬ها و گلبرگ¬ها و میزان فعالیت پراکسیداز برگ¬ها و تیمار 60 میکرومول¬در¬لیتر سدیم¬نیتروپروساید کاتالاز گلبرگ¬ها را افزایش داد. بیشترین فعالیت کاتالاز برگ¬ها و گلبرگ¬ها و مقدار پروتئین برگ¬ها از تیمار 40 میکرو¬مول¬سدیم¬نیتروپروساید با 20 میکرومول¬در لیتر¬تیدیازورون حاصل شد.
کلید واژگان
اکسید نیتریکتیدیازورون
عمر پس از برداشت
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2013-11-221392-09-01
ناشر
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانUniversity of Tehran
سازمان پدید آورنده
دانشگاه زنجاناستادیار، دانشگاه زنجان، دانشکده کشاورزی، گروه باغبانی، تخصص: بیوتکنولوژی/ فیزیولوژی پس از برداشت/ گیاهان زینتی/ رز/ چمن
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
شاپا
2008-482X2423-7930




