| dc.contributor.author | برجی, نفیسه | fa_IR |
| dc.contributor.author | حسن پور اصیل, معظم | fa_IR |
| dc.contributor.author | صبوری, عاطفه | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-01T22:29:41Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-10-22T22:29:41Z | |
| dc.date.available | 1399-08-01T22:29:41Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-10-22T22:29:41Z | |
| dc.date.issued | 2016-05-21 | en_US |
| dc.date.issued | 1395-03-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2014-06-29 | en_US |
| dc.date.submitted | 1393-04-08 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | برجی, نفیسه, حسن پور اصیل, معظم, صبوری, عاطفه. (1395). تأثیر اسل، ساکارز و اسانس آویشن باغی (Thymus vulgaris) بر ماندگاری و کیفیت پس از برداشت گل شاخه بریدنی مریم (Polianthes tuberosa L.). علوم باغبانی ایران, 47(1), 93-103. doi: 10.22059/ijhs.2016.58215 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2008-482X | |
| dc.identifier.issn | 2423-7930 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2016.58215 | |
| dc.identifier.uri | https://ijhs.ut.ac.ir/article_58215.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/466530 | |
| dc.description.abstract | در این پژوهش که باهدف بهبود کیفیت و افزایش ماندگاری پس از برداشت گل شاخه بریدنی مریم رقم دابل انجام گرفت، تیمارهای موردآزمایش شامل آب مقطر بهعنوان تیمار شاهد، اتانول 3درصد، ساکارز 5 درصد، اسانس آویشن باغی در سه سطح 50، 75 و 100 میلیگرم در لیتر، اسل در سه سطح 25، 50 و 75 میلیگرم در لیتر و برای شماری از شاخههای گل نیز تیمار ضربانی با ساکارز 5درصد در 24 ساعت اول و قرار دادن شاخههای گل تیمارشده با ساکارز در سه غلظت یادشدۀ اسانس آویشن باغی و اسل، در 24 ساعت دوم بودند. نتایج مقایسۀ میانگینها نشان داد تیمار گلها با غلظتهای 25، 50 و 75 میلیگرم در لیتر اسل، بیشترین تأثیر را در به تأخیر انداختن پیری گلها به ترتیب به مدت 33/7، 67/6 و 67/5 روز داشتند. در غلظتهای 75، 100 و 50 میلیگرم در لیتر اسانس آویشن باغی نیز ماندگاری به ترتیب 33/4، 67/3 و 33/3 روز افزایش یافت. در این تیمارها وزنتر نسبی، جذب آب، میزان مواد جامد محلول، پروتئین و سبزینه (کلروفیل) نسبت به دیگر تیمارها بیشتر بود. میزان پراکسیداسیون لیپیدها و فعالیت آنزیمهای کاتالاز و پراکسیداز در طی دورۀ پس از برداشت در گلهای تیمارشده با غلظتهای 25، 50 و 75 میلیگرم در لیتر اسل و غلظتهای 75، 100 و 50 میلیگرم در لیتر اسانس آویشن باغی نسبت به دیگر تیمارها کمتر بود. اسل و اسانس آویشن باغی به همراه ساکارز نیز سبب افزایش ماندگاری گلهای شاخه بریدنی مریم رقم دابل شدند. | fa_IR |
| dc.format.extent | 502 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | fa_IR |
| dc.publisher | University of Tehran | en_US |
| dc.relation.ispartof | علوم باغبانی ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of Horticultural Science | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2016.58215 | |
| dc.subject | آنزیم پراکسیداز | fa_IR |
| dc.subject | باز شدن گلچهها | fa_IR |
| dc.subject | بنزیل آدنین | fa_IR |
| dc.subject | روغنهای ضروری | fa_IR |
| dc.subject | گل مریم | fa_IR |
| dc.subject | مالوندیآلدئید | fa_IR |
| dc.subject | علوم گیاهان زینتی | fa_IR |
| dc.title | تأثیر اسل، ساکارز و اسانس آویشن باغی (Thymus vulgaris) بر ماندگاری و کیفیت پس از برداشت گل شاخه بریدنی مریم (Polianthes tuberosa L.) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله کامل | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، دانشکدۀ علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان | fa_IR |
| dc.contributor.department | استاد، دانشکدۀ علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار، دانشکدۀ علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان | fa_IR |
| dc.citation.volume | 47 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 93 | |
| dc.citation.epage | 103 | |
| nlai.contributor.orcid | 0000-0002-1974-3299 | |