بررسی تغییرپذیریهای عناصر غذایی، ویژگیهای رشدی و فیزیولوژیک در چند رقم و دورگه بینگونهای انگور در شرایط تنش شوری ناشی از کلرید سدیم
(ندگان)پدیدآور
دولتی بانه, حامدنوع مدرک
Textمقاله کامل
زبان مدرک
فارسیچکیده
انتخاب انگورهای متحمل به شوری بهعنوان پایه یا رقم و یافتن شاخصهایی برای غربال ژنوتیپهای متحمل، بسیار اهمیت دارد. به این منظور تأثیر چند غلظت کلرید سدیم (0، 50، 100 و 150 میلیمولار) روی طول ریشه، وزن خشکریشه و ساقه، شدت آسیبهای شوری، پرولین، قندهای محلول، محتوای آب نسبی، میزان سدیم، کلر، پتاسیم و نیترات برگ رقمهای رشه، ریشبابا، ات اوزوم، سایانی و دو دورگۀ بینگونهای در قالب آزمایش فاکتوریل با پایۀ بلوک کامل تصادفی در سه تکرار درون گلدان در شرایط هوای آزاد بررسی شد. میزان رشد، وزن خشکریشه و ساقه و RWC با افزایش شوری، کاهش یافتند. شوری در چند رقم باعث افزایش میزان پرولین و قندهای محلول شد، کمترین تجمع سدیم و کلر در برگهای دورگ H6 و رقمهای سایانی و رشه دیده شد. در غلظتهای بالای شوری پتاسیم و نیترات برگ کاهش یافت. کمترین آسیبهای شوری در دورگها و رقم رشه مشاهده شد. در غلظت 150 میلیمولار تنها H6 تحمل مناسبی را نشان داد. بر پایۀ میزان تجمع سدیم و کلر برگ و آسیبهای وارده به شاخه و برگ و میزان رشد در بین رقمها، رشه و در بین دورگها، H6 تحمل نسبی به شوری نشان دادند.
کلید واژگان
پرولینتحمل
کلر و رشد
ویتیس
علوم میوه
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2016-05-211395-03-01
ناشر
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانUniversity of Tehran
سازمان پدید آورنده
دانشیار پژوهشی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ارومیهشاپا
2008-482X2423-7930




