تأثیر دگرگردهافشانی بر درصد تشکیل، خواص کمّی و کیفی میوۀ انگور رقم قزلاوزوم
(ندگان)پدیدآور
دولتی بانه, حامدعابدی, نرجس خاتونجلیلی مرندی, رسولنوع مدرک
Textمقاله کامل
زبان مدرک
فارسیچکیده
برخی ارقام انگور گل مادۀ فیزیولوژیک دارند و برای تشکیل میوه به گردهزای مناسب نیازمندند. در صورت کشت خالص آنها، میزان تشکیل میوه بهشدت کاهش مییابد. برای بررسی اثرات دگرگردهافشانی چهار رقم انگور عسگری، ریشبابا، بیدانۀ سفید و تبرزۀ سفید بر درصد تشکیل میوه، وزن، اندازۀ خوشه، وزن چوب خوشه، Tss، TA، pH آب و رنگ میوۀ انگور قزلاوزوم و مقایسۀ آن با خود و گردهافشانی آزاد این پژوهش بر پایۀ طرح بلوکهای کامل تصادفی در چهار تکرار انجام شد. جوانهزنی گردۀ والد گردهگیرنده در محیط جامد و مایع اندازهگیری شد. نتایج نشان داد که تیمارهای گردهافشانی از نظر وزن خوشه، وزن چوب خوشه، تعداد حبه، درصد تشکیل میوه و pH اختلاف معناداری داشتند. بیشترین وزن خوشه و بالاترین درصد تشکیل میوه در دگرگردهافشانی با گردۀ رقم بیدانه بود و این رقم بهمنزلۀ گردهزای مناسب برای قزلاوزوم توصیه میشود. در هر دو محیط کشت، دانههای گردۀ قزلاوزوم جوانه نزدند و در شرایط خود گردهافشانی هیچ میوهای تشکیل نشد. بر این اساس این رقم انگور نر عقیم است و برای تولید میوه نیاز به گردهزای مناسب دارد.
کلید واژگان
دانهگردهزنیا
گردهزا
مادۀ فیزیولوژیک
متازنیا
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2015-04-211394-02-01
ناشر
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانUniversity of Tehran
سازمان پدید آورنده
دانشیار پژوهشی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی ارومیهکارشناس ارشد باغبانی، مدیریت جهاد کشاورزی خلخال
دانشیار گروه باغبانی دانشگاه ارومیه
شاپا
2008-482X2423-7930




