• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم باغبانی ایران
    • دوره 46, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم باغبانی ایران
    • دوره 46, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تأثیر جایگزینی نسبی نیترات به‌وسیلۀ آمونیوم بر برخی پارامترهای فیزیولوژیکی و جذب عناصر پر‌مصرف دو رقم زیتون در شرایط شور

    (ندگان)پدیدآور
    بهبهانی, فاطمهربیعی, ولیطاهری, مهدی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    462.4کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله کامل
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    ‌آزمایشی برای بررسی اثر متقابل شوری و نسبت آمونیوم به نیترات بر نهال‏های زیتون به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار انجام شد. در این آزمایش چهار سطح شوری (0، 50، 100، 150 میلی‌مولار کلرید‌سدیم) و چهار نسبت مختلف آمونیوم به نیترات شامل: 14:0 (محلول بدون آمونیوم + meq/l 14 نیترات)؛ 12:2 (2 آمونیوم + 12 نیترات)؛ 10:4 (4 آمونیوم + 10 نیترات)؛ :6 8 (6 آمونیوم + 8 نیترات) بر روی نهال‏های یک‌سالۀ ارقام زرد و آربیکن کاشته‌شده در بستر پرلیت:‏ شن به نسبت 1:1 استفاده شد. نتایج نشان داد که سطوح مختلف شوری به نسبت‌های مختلف جذب نیتروژن، فسفر، پتاسیم و نسبت پتاسیم به سدیم، شاخص کلروفیل و شدت فتوسنتز را کاهش ولی مقدار پرولین و جذب سدیم را افزایش می‌دهد. رقم زرد بیشتر تحت‌تأثیر اثرات مضر شوری قرار گرفت. همچنین مشاهده شد که هم‌زمان با افزایش آمونیوم در محلول غذایی نسبت پتاسیم به سدیم و شدت فتوسنتز در رقم زرد افزایش ولی در رقم آربیکن کاهش می‌یابد. محلول غذایی حاوی یون‌های آمونیوم و نیترات با نسبت 6 به 8، با افزایش شدت فتوسنتز و نسبت پتاسیم به سدیم در مقایسه با سایر محلول‌های غذایی در تعدیل اثرات مضر شوری کار‌آمدتر بود. همچنین این اثر در رقم زرد بارزتر از رقم آربیکن بود.
    کلید واژگان
    پرولین
    تنش شوری
    نسبت پتاسیم به سدیم
    نیتروژن

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2015-04-21
    1394-02-01
    ناشر
    پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
    University of Tehran
    سازمان پدید آورنده
    دانشجوی سابق کارشناسی ارشد و دانشیار، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه زنجان
    دانشجوی سابق کارشناسی ارشد و دانشیار، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه زنجان
    استادیار، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی زنجان

    شاپا
    2008-482X
    2423-7930
    URI
    https://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2015.54123
    https://ijhs.ut.ac.ir/article_54123.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/466481

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب