• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • کنترل بیولوژیک آفات و بیماری های گیاهی
    • دوره 5, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • کنترل بیولوژیک آفات و بیماری های گیاهی
    • دوره 5, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    کنترل زیستی بیماری کپک خاکستری در سه رقم توت‌فرنگی با استفاده از استرین‌های Bacillus

    (ندگان)پدیدآور
    امینی, جهانشیرفیضی, ساسانمیرزایی, سهیلا
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    467.8کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله کامل
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    در این تحقیق تأثیر سویه (استرین)‌های باسیلوس روی جوانه‌زنی اسپور و رشد میسلیوم Botrytis cinerea به منظور کنترل زیستی (بیولوژیک) پوسیدگی میوه در سه رقم توت‌فرنگی شامل Quineliza، Paros و Kurdistan در شرایط آزمایشگاه بررسی شد. از تأثیر سی‌ودو سویۀ جنس باسیلوس روی قارچ بیمارگر در کشت چهار نقطه‌ای، ده سویه که بیشترین بازدارندگی را از رشد داشتند برای کارهای بعدی انتخاب شدند. تأثیر ناهمسازی (آنتاگونیستی) ده سویه روی قارچ بیمارگر با استفاده از آزمون کشت متقابل، سوخت‌وسازگر (متابولیت)‌های فرّار و تولید مایع خارج یاخته‌ای در شرایط آزمایشگاه انجام شد. نتایج نشان داد که همه سویه‌های باسیلوس در هر سه آزمون، رشد قارچ بیمارگر را کاهش دادند و این کاهش در جدایه‌های مختلف متفاوت است. درصد کاهش رشد در کشت متقابل، سوخت‌وسازگر‌های فرّار و تولید مایع خارج یاخته‌ای  به ترتیب بین 1/67-5/30، 2/86-5/27 و 82-41 متغیر بود. افزون بر این، تأثیر سویه­های باسیلوس روی جوانه‌زنی اسپور و رشد میسلیوم قارچ بیمارگر روی میوه­های سه رقم توت‌فرنگی نشان داد که همۀ سویه­های باکتری می‌توانند جوانه‌زنی و رشد میسلیوم قارچ بیمارگر را کاهش دهند و این کاهش در جدایه‌های مختلف متفاوت بود. همچنین شدت بیماری پوسیدگی میوه توت‌فرنگی در میوه­های تیمارشده با سویه‌های باسیلوس کاهش شایان‌توجهی در مقایسه با تیمار شاهد نشان دادند. نتایج این تحقیق نشان می­دهد که ترکیبات تولیدشده به‌وسیلۀ سویه‌های باسیلوس توانایی زیادی در کنترل زیستی بیماری کپک خاکستری دارند و نیاز است تحقیقات بیشتری در شرایط مزرعه روی آن‌ها صورت گیرد.
    کلید واژگان
    پوسیدگی میوۀ توت‌فرنگی
    کنترل زیستی
    گونه‌های باسیلوس
    کنترل بیولوژیک بیمایهای گیاهی

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2016-05-21
    1395-03-01
    ناشر
    پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران - موسسه تحقیقات کنترل بیولوژیک آفات و بیماریهای گیاهی
    پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران موسسه تحقیقات کنترل بیولوژیک آفات و بیماریهای گیاهی
    سازمان پدید آورنده
    دانشیار گروه گیاه‌پزشکی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه کردستان
    دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه گیاه‌پزشکی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه کردستان
    استادیار گروه گیاه‌پزشکی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا همدان

    شاپا
    2322-2883
    2423-8090
    URI
    https://dx.doi.org/10.22059/jbioc.2016.58549
    https://jbiocontrol.ut.ac.ir/article_58549.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/465359

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب