نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorسجادی, سید افشینfa_IR
dc.contributor.authorعاصمی, هدیfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-01T22:05:40Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-10-22T22:05:41Z
dc.date.available1399-08-01T22:05:40Zfa_IR
dc.date.available2020-10-22T22:05:41Z
dc.date.issued2014-04-21en_US
dc.date.issued1393-02-01fa_IR
dc.date.submitted2013-12-04en_US
dc.date.submitted1392-09-13fa_IR
dc.identifier.citationسجادی, سید افشین, عاصمی, هدی. (1393). بررسی اثرات ضد قارچی عصاره های گیاهی نعناع گربه‌ای، توتون و آویشن کوهی بر روی قارچ‌های بیماری‌زای توتون. کنترل بیولوژیک آفات و بیماری های گیاهی, 3(1), 41-52. doi: 10.22059/jbioc.2014.52519fa_IR
dc.identifier.issn2322-2883
dc.identifier.issn2423-8090
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22059/jbioc.2014.52519
dc.identifier.urihttps://jbiocontrol.ut.ac.ir/article_52519.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/465333
dc.description.abstractیکی از روش‌های نوین برای کنترل بیماری‌های گیاهی استفاده از عصاره‌های گیاهی است. قارچ‌های بیماری‌زای خاکزاد، در تمام مناطق توتون‌کاری دنیا پراکنده هستند و موجب خسارت به توتون در کشورهای تولید‌کننده می‌شوند. هدف از این تحقیق بررسی فعالیت ضد قارچی عصاره‌های گیاهی بر قارچ‌های بیماری‌زای خاکزاد توتون (<em>Rhizoctoniasolani</em>  و <em>Phytophthoranicotianae</em>) و تعیین بهترین غلظت ضد قارچی است. آزمایش به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه عامل و پنج تکرار در آزمایشگاه انجام شد. عامل اول، عصارة گیاهی (نه گونة گیاهی)، عامل دوم، حلال (پنج حلال) و عامل سوم، غلظت (سه غلظت) در نظر گرفته شد. در شرایط گلدانی، آزمایشی در قالب طرح فاکتوریل بر پایة کاملاً تصادفی با هجده تیمار و سه تکرار، در مرکز تحقیقات و آموزش تیرتاش در سال 1392، اجرا شد. در این طرح فاکتور اول شامل سه عصارة گیاهی (نعناع گربه‌ای، توتون و آویشن کوهی)، فاکتور دوم، سه غلظت (5/0، 1 و 2 در هزار) و فاکتور سوم، دو روش اعمال تیمار (محلول‌پاشی و همراه با آب آبیاری) بود. نتایج حاصل از بررسی خاصیت ضد قارچی غلظت‌های مختلف عصاره‌ها نشان داد که عصاره‌های گیاهان نعناع گربه‌ای، توتون، آویشن کوهی، رازیانه، زوفا و بادرنجبویة پرپر اثر بازدارندگی خوبی بر قارچ‌های ‌مورد بررسی در این مطالعه دارند. متانول بهترین حلال برای استخراج ترکیبات ضد قارچی بود. بیشترین غلظت بازدارندگی هر عصاره، غلظت 2000 پی‌پی‌ام تعیین شد. نتایج آنالیز واریانس نشان داد که اثر عصاره‌های گیاهی بر درصد کنترل قارچ‌های بیماری‌زای خاکزی توتون در سطح احتمال 1 درصد تفاوت معنی‌داری داشته است. تأثیرات متقابل عصاره‌های گیاهی در غلظت و غلظت در روش اعمال تیمار و همچنین، عصاره‌های گیاهی در غلظت و روش اعمال تیمار بر درصد کنترل‌کنندگی بیماری در سطح احتمال 1 درصد معنی‌دار شد. مقایسة میانگین تیمارها نشان داد که نعناع گربه‌ای و توتون با غلظت 2 در هزار، به‌ترتیب با 80 و 75 درصد کنترل تیمارهای برترندfa_IR
dc.format.extent735
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherپردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران - موسسه تحقیقات کنترل بیولوژیک آفات و بیماریهای گیاهیfa_IR
dc.publisherپردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران موسسه تحقیقات کنترل بیولوژیک آفات و بیماریهای گیاهیen_US
dc.relation.ispartofکنترل بیولوژیک آفات و بیماری های گیاهیfa_IR
dc.relation.ispartofBIOLOGICAL CONTROL OF PESTS AND PLANT DISEASESen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22059/jbioc.2014.52519
dc.subjectبیماری‌های گیاهی و توتونfa_IR
dc.subjectروش‌های نوین مدیریتfa_IR
dc.subjectکاهش مصرف سمfa_IR
dc.subjectکنترل بیولوژیک بیمایهای گیاهیfa_IR
dc.titleبررسی اثرات ضد قارچی عصاره های گیاهی نعناع گربه‌ای، توتون و آویشن کوهی بر روی قارچ‌های بیماری‌زای توتونfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله کاملfa_IR
dc.contributor.departmentمحقق مرکز تحقیقات و آموزش تیرتاش، مازندرانfa_IR
dc.contributor.departmentمحقق مرکز تحقیقات و آموزش تیرتاش، مازندرانfa_IR
dc.citation.volume3
dc.citation.issue1
dc.citation.spage41
dc.citation.epage52


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد