نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorکریمی, روح اللهfa_IR
dc.contributor.authorارشادی, احمدfa_IR
dc.contributor.authorاثنی عشری, محمودfa_IR
dc.contributor.authorمشهدی اکبر بوجار, مسعودfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-01T22:03:39Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-10-22T22:03:40Z
dc.date.available1399-08-01T22:03:39Zfa_IR
dc.date.available2020-10-22T22:03:40Z
dc.date.issued2015-01-21en_US
dc.date.issued1393-11-01fa_IR
dc.date.submitted2013-12-20en_US
dc.date.submitted1392-09-29fa_IR
dc.identifier.citationکریمی, روح الله, ارشادی, احمد, اثنی عشری, محمود, مشهدی اکبر بوجار, مسعود. (1393). تغییرات فصلی در محتوای پروتئین‌های محلول، فنول‌کل و مالون‌دی‌آلدهید و ارتباط آنها با مقاومت به سرمای برخی از ارقام تاک. به زراعی کشاورزی, 16(4), 999-1013. doi: 10.22059/jci.2015.53595fa_IR
dc.identifier.issn8337-2008
dc.identifier.issn2345-6957
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22059/jci.2015.53595
dc.identifier.urihttps://jci.ut.ac.ir/article_53595.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/465239
dc.description.abstract<strong>در این پژوهش، مقاومت به سرمای 15 رقم تاک با دو روش آزمون رنگ‌آمیزی تترازولیوم و ارزیابی سبز شدن جوانه‌ها پس از انجماد، طی شش ماه از شروع سازگاری به سرما در جوانه‌ها تا زمان خروج از سازگاری بررسی شد. همچنین الگوی تغییرات فصلی غلظت پروتئین‌های محلول، فنول کل و مالون‌دی‌آلدهید طی این مدت بررسی شد. اختلاف معناداری بین مقاومت به سرمای ارقام در تمامی مراحل اندازه‌گیری در سطح 1 درصد مشاهده شد. بیشترین مقاومت به سرمای برآوردشده در دی‌‌ماه مربوط به رقم‌های 'بیدانه‌قرمز‘ و 'خلیلی‘ (‌به‌ترتیب با LT<sub>50</sub> برابر با 22- و 6/21- درجۀ سانتی‌گراد) و کمترین مقاومت مربوط به رقم‌های 'روبی‘ و 'پرلت‘ (‌به‌ترتیب با LT<sub>50</sub> برابر با 1/16- و 9/16- درجۀ سانتی‌گراد) بود. با افزایش سازگاری به سرما، غلظت پروتئین‌های محلول و فنول کل در ارقام مورد بررسی افزایش یافت و در دی‌ماه به حداکثر رسید. غلظت این ترکیبات در ارقام مقاوم به سرما از قبیل 'بیدانه‌قرمز‘ و 'خلیلی‘ بیش از ارقام دیگر بود که حاکی از ارتباط مثبت این ترکیبات با مقاومت به سرما است. غلظت مالون‌دی‌آلدهید حاصل از پراکسیداسیون لیپیدهای غشا در ابتدا و انتهای فصل رکود کمتر از مقدار آن در دی‌ماه بود. غلظت مالون‌دی‌آلدهید در ارقام مقاوم به سرمای 'خلیلی‘ و 'بیدانه‌قرمز‘ در مرحلۀ رکود عمیق کمتر از ارقام حساس به سرما نظیر 'روبی‘، 'پرلت‘ و 'یاقوتی‘ بود. نتایج تحقیق حاضر نشان می‌دهد که تجمع بیشتر پروتئین‌های محلول و ترکیبات فنولی در ارقام مقاوم، ضمن حفظ پایداری غشا در دمای کم، به افزایش تحمل به یخ‌زدگی در آنها منجر شده است.</strong>fa_IR
dc.format.extent941
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه تهران، پردیس ابوریحانfa_IR
dc.publisherUniversity of Tehran, College of Abureyhanen_US
dc.relation.ispartofبه زراعی کشاورزیfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Crops Improvementen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22059/jci.2015.53595
dc.subjectپراکسیداسیون غشاfa_IR
dc.subjectتترازولیومfa_IR
dc.subjectتحمل به یخ‌زدگیfa_IR
dc.subjectسازگاری به سرماfa_IR
dc.subjectسنجش سبز شدن جوانهfa_IR
dc.titleتغییرات فصلی در محتوای پروتئین‌های محلول، فنول‌کل و مالون‌دی‌آلدهید و ارتباط آنها با مقاومت به سرمای برخی از ارقام تاکfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه مهندسی فضای سبز، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه ملایر، ملایر، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه علوم باغبانی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد گروه علوم باغبانی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه بیوشیمی، دانشکدۀ علوم، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایرانfa_IR
dc.citation.volume16
dc.citation.issue4
dc.citation.spage999
dc.citation.epage1013
nlai.contributor.orcid0000-0002-9600-1686


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد