• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • به زراعی کشاورزی
    • دوره 18, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • به زراعی کشاورزی
    • دوره 18, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی و ترکیبات آنتی‌اکسیدانی میوه ژنوتیپ‌های مختلف کُنار هندی استان هرمزگان

    (ندگان)پدیدآور
    میغانی, حسینقاسم‌نژاد, محمودهاشم‌پور, ابوذر
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    424.2کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    در این پژوهش، خصوصیات پومولوژی و ترکیبات آنتی‌اکسیدانی میوه 13 ژنوتیپ کُنار هندی جمع‌آوری شده از استان هرمزگان بررسی شد. میوه‌های کُنار در مرحله بلوغ تجاری برداشت شدند و ویژگی‌های کمی و کیفی آنها مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که بیشترین وزن میوه و وزن گوشت، قطر میوه و درصد گوشت میوه مربوط به ژنوتیپ G3 بود. کشیده‌ترین میوه‌ها و بذرها متعلق به ژنوتیپ G11 بود. میزان مواد جامد محلول (TSS)، اسیدیته قابل تیتر (TA) و نسبت TSS/TA به ترتیب در ژنوتیپ‌های G9، G3 و G10 بیشتر از سایر ژنوتیپ‌ها بود. نتایج اندازه‌گیری ترکیبات بیوشیمیایی نشان داد که میزان فنل و فلاونوئید کل و ظرفیت آنتی‌اکسیدانی در میوه‌های ژنوتیپ G5 بیشتر است، درحالی‌که بالاترین میزان ویتامین ث از ژنوتیپ G4 به‌دست آمد. میزان فلاونوئیدهای کاتچین و کوئرستین اندازه‌گیری شده به روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا به‌ترتیب در ژنوتیپ‌های G3 و G10 حداکثر بود. همبستگی مثبت و معناداری بین ظرفیت آنتی‌اکسیدانی با میزان ویتامین ث، فنل و فلاونوئید کل میوه ژنوتیپ‌های کُنار مشاهده شد. نتایج پژوهش حاضر نشان داد که ژنوتیپ G10 از ویژگی‌های حسی و ژنوتیپ G3 از خصوصیات کمی و ترکیبات آنتی‌اکسیدانی بالاتری برخوردار است و کُنار می‌تواند به عنوان میوه‌ای باارزش غذایی بالا، در مناطق مستعد مورد کشت و کار قرار گیرد.
    کلید واژگان
    فلاونوئیدکل
    فنل کل
    کاتچین
    کُنار هندی
    کوئرستین

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2017-02-19
    1395-12-01
    ناشر
    دانشگاه تهران، پردیس ابوریحان
    University of Tehran, College of Abureyhan
    سازمان پدید آورنده
    استادیار، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت، جیرفت - ایران
    دانشیار گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلان، رشت، ایران.
    دانش‌آموخته دوره دکتری گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلان، رشت، ایران

    شاپا
    8337-2008
    2345-6957
    URI
    https://dx.doi.org/10.22059/jci.2017.56860
    https://jci.ut.ac.ir/article_56860.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/465207

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب