| dc.contributor.author | غفوری, مهشید | fa_IR |
| dc.contributor.author | سلیمانی, علی | fa_IR |
| dc.contributor.author | ربیعی, ولی | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-01T21:58:30Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-10-22T21:58:31Z | |
| dc.date.available | 1399-08-01T21:58:30Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-10-22T21:58:31Z | |
| dc.date.issued | 2016-08-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1395-06-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2015-06-10 | en_US |
| dc.date.submitted | 1394-03-20 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | غفوری, مهشید, سلیمانی, علی, ربیعی, ولی. (1395). اثر کاربرد اسانس های میخک و دارچین بر حفظ کیفیت پس از برداشت میوه انار رقم ‘پوست قرمز طارم’. به زراعی کشاورزی, 18(2), 389-401. doi: 10.22059/jci.2016.56576 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 8337-2008 | |
| dc.identifier.issn | 2345-6957 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22059/jci.2016.56576 | |
| dc.identifier.uri | https://jci.ut.ac.ir/article_56576.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/465028 | |
| dc.description.abstract | <strong>استفاده از اسانسهای گیاهی در افزایش انبارمانی و حفظ کیفیت محصولات باغبانی بهعنوان ایدهای جدید در کشاورزی نوین مطرح میباشد. در همین راستا، آزمایشی بهمنظور مطالعه اثر اسانسهای میخک و دارچین بر حفظ کیفیتپس از برداشت میوه انار رقم ‘پوست قرمز طارم' به صورت طرح خرد شده در زمان در قالب طرح کامل تصادفی با دو فاکتور، اسانسهای میخک و دارچین هر یک در چهار سطح (صفر، 500، 1000، 1500 میلیگرم در لیتر) و زمان در سه سطح (یک، دو و سه ماه انبارمانی) در دمای شش درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 85 درصد با چهار تکرار اجرا گردید. با افزایش دوره انبارمانی مواد جامد محلول، آنتوسیانین، نشت یونی، سرمازدگی، درصد کاهش وزن و شدت پوسیدگی افزایش یافت و مصرف اسیدهای کاهش یافت. اسانسهای از طریق کاهش فرآیندهای اکسیداسیونی نظیر تنفس، مصرف اسیدهای آلی در محصولات را کاهش میدهند. میزان آنتوسیانین در انارهای تیمار شده با اسانس میخک بیشتر از انارهای تیمار شده با اسانس دارچین افزایش یافت. اسانس میخک و اسانس دارچین تاثیر یکسان بر سرمازدگی و پوسیدگی داشت. پوسیدگی از (25/42 درصد) در تیمار شاهد به (75/31 درصد) در اسانس میخک 1500 میلیگرم در لیتر در ماه سوم انبارمانی کاهش یافت. بهطورکلی انارهای تیمار شده با اسانس میخک و اسانس دارچین کیفیت بهتر و انبارمانی بیشتری نسبت به تیمار شاهد داشتند.</strong> | fa_IR |
| dc.format.extent | 1321 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه تهران، پردیس ابوریحان | fa_IR |
| dc.publisher | University of Tehran, College of Abureyhan | en_US |
| dc.relation.ispartof | به زراعی کشاورزی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Crops Improvement | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22059/jci.2016.56576 | |
| dc.subject | آنتوسیانین | fa_IR |
| dc.subject | پوسیدگی | fa_IR |
| dc.subject | سرمازدگی | fa_IR |
| dc.subject | کاهش وزن | fa_IR |
| dc.subject | نشت یونی | fa_IR |
| dc.title | اثر کاربرد اسانس های میخک و دارچین بر حفظ کیفیت پس از برداشت میوه انار رقم ‘پوست قرمز طارم’ | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی سابق کارشناسی ارشد گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 18 | |
| dc.citation.issue | 2 | |
| dc.citation.spage | 389 | |
| dc.citation.epage | 401 | |