نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorغفوری, مهشیدfa_IR
dc.contributor.authorسلیمانی, علیfa_IR
dc.contributor.authorربیعی, ولیfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-01T21:58:30Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-10-22T21:58:31Z
dc.date.available1399-08-01T21:58:30Zfa_IR
dc.date.available2020-10-22T21:58:31Z
dc.date.issued2016-08-22en_US
dc.date.issued1395-06-01fa_IR
dc.date.submitted2015-06-10en_US
dc.date.submitted1394-03-20fa_IR
dc.identifier.citationغفوری, مهشید, سلیمانی, علی, ربیعی, ولی. (1395). اثر کاربرد اسانس های میخک و دارچین بر حفظ کیفیت پس از برداشت میوه انار رقم ‘پوست قرمز طارم’. به زراعی کشاورزی, 18(2), 389-401. doi: 10.22059/jci.2016.56576fa_IR
dc.identifier.issn8337-2008
dc.identifier.issn2345-6957
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22059/jci.2016.56576
dc.identifier.urihttps://jci.ut.ac.ir/article_56576.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/465028
dc.description.abstract<strong>استفاده از اسانس­های گیاهی در افزایش انبارمانی و حفظ کیفیت محصولات باغبانی به­عنوان ایده­ای جدید در کشاورزی نوین مطرح می­باشد. در همین راستا، آزمایشی به­منظور مطالعه اثر اسانس­های میخک و دارچین بر حفظ کیفیتپس از برداشت میوه انار رقم ‘پوست قرمز طارم' به صورت طرح خرد شده در زمان در قالب طرح کامل تصادفی با دو فاکتور، اسانس­های میخک و دارچین هر یک در چهار سطح (صفر، 500، 1000، 1500 میلی­گرم در لیتر) و زمان در سه سطح (یک، دو و سه ­ماه انبارمانی) در دمای شش درجه سانتی­گراد و رطوبت نسبی 85 درصد با چهار تکرار اجرا گردید. با افزایش دوره انبارمانی مواد جامد محلول، آنتوسیانین، نشت یونی، سرمازدگی، درصد کاهش وزن و شدت پوسیدگی افزایش یافت و مصرف اسید­های کاهش یافت. اسانس­های از طریق کاهش فرآیند­های اکسیداسیونی نظیر تنفس، مصرف اسید­های آلی در محصولات را کاهش می­دهند. میزان آنتوسیانین در انارهای تیمار شده با اسانس میخک بیشتر از انارهای تیمار شده با اسانس دارچین افزایش یافت. اسانس میخک و اسانس دارچین تاثیر یکسان بر سرمازدگی و پوسیدگی داشت. پوسیدگی از (25/42 درصد) در تیمار شاهد به (75/31 درصد) در اسانس میخک 1500 میلی­گرم در لیتر در ماه سوم انبارمانی کاهش یافت. به­طور­کلی انارهای تیمار شده با اسانس میخک و اسانس دارچین کیفیت بهتر و انبارمانی بیشتری نسبت به تیمار شاهد داشتند.</strong>fa_IR
dc.format.extent1321
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه تهران، پردیس ابوریحانfa_IR
dc.publisherUniversity of Tehran, College of Abureyhanen_US
dc.relation.ispartofبه زراعی کشاورزیfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Crops Improvementen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22059/jci.2016.56576
dc.subjectآنتوسیانینfa_IR
dc.subjectپوسیدگیfa_IR
dc.subjectسرمازدگیfa_IR
dc.subjectکاهش وزنfa_IR
dc.subjectنشت یونیfa_IR
dc.titleاثر کاربرد اسانس های میخک و دارچین بر حفظ کیفیت پس از برداشت میوه انار رقم ‘پوست قرمز طارم’fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی سابق کارشناسی ارشد گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایرانfa_IR
dc.citation.volume18
dc.citation.issue2
dc.citation.spage389
dc.citation.epage401


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد