آثار دور آبیاری بر برخی صفات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی چهار رقم انگور ایرانی
(ندگان)پدیدآور
اسماعیلی زاده, مجیدلطفی, اعظممیردهقان, سید حسینشمشیری, محمد حسیننوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
بهمنظور بررسی اثر دور آبیاری بر رنگیزهها و ترکیبات بیوشیمیایی چهار رقم انگور (یاقوتی قرمز، عسکری، صاحبی و کشمشی سفید) پژوهشی با پنج تیمار آبیاری (3، 6، 9، 12و 15 روز در میان) در چهار تکرار بهصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در سال 91-1390 در شرایط گلخانهای در گلخانههای پژوهشی دانشکدة کشاورزی دانشگاه ولی عصر(عج) انجام گرفت. نتایج این پژوهش نشان داد که دور آبیاری بر عوامل فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی ارقام انگور اثرگذار بود. میزان کلروفیل a، b و کلروفیل کل برگ در هر چهار رقم با افزایش دور آبیاری کاهش یافت و بیشترین کاهش در دور آبیاری 15 روز در هر چهار رقم مشاهده شد. بیشترین میزان کلروفیل a، b، کل و میزان کاروتنوئید در رقم صاحبی و در دور آبیاری شش روز و کمترین میزان در رقم عسکری با دور آبیاری 15 روز مشاهده شد. میزان قندهای محلول، ترکیبات فنلی و پرولین برگ در همة ارقام با افزایش دور آبیاری افزایش و محتوای آب نسبی برگ کاهش یافت. بیشترین میزان محتوای آب نسبی برگ و پرولین در رقم صاحبی و کمترین میزان محتوای آب نسبی برگ در ارقام عسکری و یاقوتی قرمز مشاهده شد. با توجه به نتایج این پژوهش بهنظر میرسد رقم صاحبی نسبت به افزایش دور آبیاری متحملتر از ارقام یاقوتی قرمز، عسکری و کشمشی سفید باشد.
کلید واژگان
تنش خشکیصاحبی
قند محلول
کلروفیل
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2018-05-221397-03-01
ناشر
دانشگاه تهران، پردیس ابوریحانUniversity of Tehran, College of Abureyhan
سازمان پدید آورنده
دانشیار، گروه علوم باغبانی، دانشکدة کشاورزی، دانشگاه ولی عصر(عج)، رفسنجان، ایرانکارشناسیارشد، گروه علوم باغبانی، دانشکدة کشاورزی، دانشگاه ولی عصر(عج)، رفسنجان، ایران
استاد، گروه علوم باغبانی، دانشکدة کشاورزی، دانشگاه ولی عصر(عج)، رفسنجان، ایران
دانشیار، گروه علوم باغبانی، دانشکدة کشاورزی، دانشگاه ولی عصر(عج)، رفسنجان، ایران.
شاپا
8337-20082345-6957




