تغییرات برخی ترکیبات بیوشیمیایی میوه انگور رقم ‘رشه’ در شیب و ارتفاع های مختلف
(ندگان)پدیدآور
دارابی, سالارقادری, ناصرامامی فر, آریونوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
انگور رقم ‘رشه' در استان کردستان بهصورت دیم کشت میگردد. شرایط میکروکلیما تأثیر زیادی بر کیفیت انگور میگذارد. اطلاعات در رابطه با تغییر در ترکیبات حبه انگور در شرایط تغییرات آب و هوایی محدود است. لذا پژوهشی جهت بررسی اثر چهار مکان شیب جنوبی و شمالی و دو ارتفاع بالا و پایین بر برخی خصوصیات کیفی انگور رقم ‘رشه' با سه تکرار در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی، در دانشگاه کردستان، در سالهای 92-1391 انجام شد. میزان کاروتنوئید، آنتوسیانین، ظرفیت ضداکسایشی کل، کربوهیدراتهای محلول کل، میزان تانن و فنل کل حبهها اندازهگیری شدند. میزان آنتوسیانین، ظرفیت ضداکسایشی کل، میزان فنل کل و کربوهیدراتهای محلول کل در میوههای برداشت شده در شیب جنوبی با ارتفاع بالا در مقایسه با سایر مکانها بیشتر بودند. بیشترین میزان کاروتنوئید و تانن در شیب شمالی با ارتفاع کم بهدست آمد. کمترین میزان آنتوسیانین و کربوهیدراتهای محلول کل در انگورهای کشت شده در شیب شمالی با ارتفاع پایین مشاهده گردید. براساس نتایج حاصل، کشت انگور رقم ‘رشه' در شیب جنوبی و ارتفاع بالاتر به تولیدکنندگان برای بالا بردن صفات کیفی حبههای انگور کمک مینماید.
کلید واژگان
آنتوسیانینشرایط محیطی
ظرفیت ضداکسایشی
فنل
کاروتنوئید
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2016-03-201395-01-01
ناشر
دانشگاه تهران، پردیس ابوریحانUniversity of Tehran, College of Abureyhan
سازمان پدید آورنده
دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستاناستادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان
استادیار گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه کردستان
شاپا
8337-20082345-6957




