بررسی صفات مورفولوژیک سیب های گوشت قرمز ایرانی در مقایسه با تعدادی از ارقام بومی و تجاری
(ندگان)پدیدآور
فرامرزی, شادابیداللهی, عباسحاج نجاری, حسنشجاعیان, عبدالعلیدامیار, سیمانوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
بررسی شاخصهای مورفولوژیک سیبهای گوشت قرمز ایرانی یک گام اساسی برای بهبود کیفیت و تجاری سازی آنها میباشد. در این پژوهش به منظور مطالعه تنوع ژنتیکی ارقام سیب گوشت قرمز ایرانی، 17 صفت مورفولوژیک برای هشت ژنوتیپ گوشت قرمز (‘حاجی قرمز'، ‘گوشت قرمز'، ‘عروس گوشت قرمز'، ‘شاهرود-10'، پایه رویشی ‘B.9 '، ‘قزوین-1'، ‘قزوین-2' و ‘قزوین-3') و 12 رقم تجاری ایرانی و خارجی (‘شفیعی'، ‘گلاب کهنز'، ‘سلطانیشبستر'، ‘رددلیشز'، ‘حیدرزاده'، ‘ گلاب صحنه'، ‘گالا'، ‘شفیعآبادی'، ‘جاناتان' ، ‘ گلدندلیشز'، ‘ گرانیاسمیت' و ‘فوجی') اندازهگیری شد. دندروگرام حاصل از تجزیه خوشهای دادهها، کل ژنوتیپها را در هفت گروه دستهبندی کرد و کلیه ارقام خارجی و داخلی در گروههای مجزا قرار گرفتند. نتایج نشان داد که سیبهای گوشت قرمز ایرانی دارای تفاوت قابل مشاهدهای در رنگ گوشت بودند. این تحقیق میتواند در معرفی ارقام گوشت قرمز سیب به بازار مصرف و یا برای استفاده در برنامه های اصلاحی بسیار مفید باشد.
کلید واژگان
ارقام بومیآنتوسیانین
تنوع ژنتیکی
خواص فیزیکوشیمیایی
سیب گوشت قرمز
صفات مرفولوژیک
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2014-04-211393-02-01
ناشر
دانشگاه تهران، پردیس ابوریحانUniversity of Tehran, College of Abureyhan
سازمان پدید آورنده
دانشجوی دکتری، گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایراناستادیار گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
دانشیار، واحد دانه دارها، بخش تحقیقات باغبانی، موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، کرج، ایران
استادیار گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
کارشناس، واحد دانه دارها، بخش تحقیقات باغبانی، موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، کرج، ایران
شاپا
8337-20082345-6957




