اثرات پیشگیریکنندگی عصاره میوه عناب (زیزیفوس جوجوبا) از استئاتوز کبد در موشهای صحرایی تغذیه شده با جیره پرچرب
(ندگان)پدیدآور
شهرام علیپوربرزگر، بهرام عمواوغلیتبریزینوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
هدف از این مطالعه، بررسی اثرات پیشگیریکنندگی عصاره میوه عناب از ایجاد کبد چرب ایجاد شده در اثر رژیم غذایی پرچرب در موشهای صحرایی بود. بدین منظور 80 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به طور تصادفی به 4 گروه برابر شامل: 1-گروه شاهد سالم، 2-گروه تغذیه باجیره پرچرب، 3-گروه تغذیه با جیره پرچرب بهعلاوه درمان با کلوفیبرات (mg/kg320) و 4-گروه تغذیه با جیره پرچرب بهعلاوه تیمار با عصاره میوه عناب (mg/kg 200) تقسیم شدند. کبد چرب به وسیله امولسیون پرچرب (ml/kg10) ایجاد شد. گروهها از لحاظ تغییرات شاخصهای سرمی آسیب بافت کبد، فعالیت آنتیاکسیداتیوی کبد و تغییرات آسیبشناسی بافتی آن مورد مقایسه قرار گرفتند. سطح سرمی آنزیمهای شاخص عملکرد کبد در گروه تغذیه با جیره پرچرب در مقایسه با گروه شاهد به طور معنیداری (01/0P
کلید واژگان
کبد چربعناب
آنتیاکسیدان
موش صحرایی
شماره نشریه
455تاریخ نشر
2017-01-201395-11-01




