بررسی آلودگی پنیر سفید سنتی کازرون به کلی فرم و اشریشیا کولای و تعیین سرو تیپ آن
(ندگان)پدیدآور
مرحمتی زاده, محمد حسینکریم, گیتینعمتی نو بندگانی, ابوالفضلپیکر, جمیلهنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
به منظور بررسی میزان آلودگی پنیر سنتی سفید کازرون به کلی فرم ها و اشریشیا کولای ، طی سه ماه فروردین ، اریبهشت و خرداد 84 از کلیه فروشگاههای لبنیات کازرون 50 نمونه تهیه شد. برای جداسازی ، تشخیص و شمارش کلی فرم اشریشیا کولای استانداردهای ملی مد نظر قرار گرفت. نتیجه آزمایشهای میکروبی به صورت زیر بود: از 50 نمونه پنیر مورد آزمایش ،49 نمونه (98%) به کلی فرم ها آلوده بودندکه در این میان 40 نمونه (80%) به کلی فرم ها رابالاتر از حد مجاز نشان دادند. 23 نمونه (46%) به کلی فرم های مدفوعی آلوده بودند که در بین آنها 21 نمونه (42%) اشریشیا کولای آلوده بودند. آزمایشهای بیوشیمیایی تکمیلی نشان داد که همه اشریشیا کولای جدا شده از نوع بیماری زای روده ای بودند. نتیجه آزمایش های سرولوژی به صورت زیر بود: از 21 اشریشیا کولای جدا شده ، 10 مورد متعلق به گروه سرولوژی Poly I ( شامل سروتیپ های O26,O55,O111) بودند 6 مورد متعلق به گروه Poly III (شامل سروتیپ های O44,O125,O126,O128) بودند و 5 مورد متعلق به گروه سرولوژی Poly IV ( شامل سرو تیپ های O20,O114) بودند. با توجه به آلودگی بالای پنیر سنتی کازرون به کلی فرم ها واشریشیا کولای لزوم یک برنامه ریزی دقیق برای مراحل تهیه و تزیع این فراورده غذایی پیشنهاد می گردد.
کلید واژگان
کلی فرماشریشیا کولای
پنیر
سرو تایپینگ
شماره نشریه
415تاریخ نشر
2006-12-221385-10-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی - واحد علوم و تحقیقات تهرانسازمان پدید آورنده
نداردندارد
ندارد
ندارد




