نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorحنیفیان, شهرامfa_IR
dc.contributor.authorکریم, گیتیfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-01T21:38:12Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-10-22T21:38:13Z
dc.date.available1399-08-01T21:38:12Zfa_IR
dc.date.available2020-10-22T21:38:13Z
dc.date.issued2006-06-22en_US
dc.date.issued1385-04-01fa_IR
dc.date.submitted2015-01-09en_US
dc.date.submitted1393-10-19fa_IR
dc.identifier.citationحنیفیان, شهرام, کریم, گیتی. (1385). مطالعه تاثیر متقابل لاکتوباسیلوس بولگاریکوس و استرپتوکوکوس ترموفیلوس بر ماندگاری یرسینیا انتروکولیتیکا در طی روند تولید ونگهداری پنیر سفید ایرانی. پاتوبیولوژی مقایسه ای, 3(213), 485-492.fa_IR
dc.identifier.issn2228-5962
dc.identifier.urihttp://jcp.srbiau.ac.ir/article_5825.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/464043
dc.description.abstractماندگاری یرسینیا انتروکولیتیکا در طی روند تولید و نگهداری پنیر سفید ایرانی و نیز تاثیر استارتر بر روی باکتری مزبور مورد مطالعه قرار گرفت. از آنجایی که این میکرو ارگانیسم قابلیت رشد وتکثیر در دمای 4-0 C را دارا است واز طرفی در شرایط PH اسیدی و حضور نمک مقاومت خوبی از خود نشلن می دهد لذا امکان رشد تزاید آن در شرایط یخچالی و در طی مدت زمان نگهداری پنیر جهت رسیدن وجود دارد. به منظور فعال سازی باکتری لیوفیلیزه شده رسینیا انتروکولیتیکا (سروتیپ O:3) در محیط آبگوشت BHI دوبار متوالی کشت ودر محیط BHI آگار نگهداری گردید. برای تعیین تعداد یرسینیا انتروکولیتیکا جهت تلقیح در شیر پنیر از روش اندازه گیری میزان کدورت لوله های حاوی کشت باکتری بوسیله اسپکتروفتومتر استفاده شد. باکتری مذبور به تعداد 10<sup>5</sup>  در هر میلی لیتر به شیر پنیر تلقیح گردید.شیر کامل و پاستوریزه گاو با باکتری مزبور تلقیح وجهت پنیر سازی استفاده شد.پنیر سفید ایرانی به دو صورت با وبدون استفاده از استارتر تهیه گردید. در طی رند ساخت و نگهداری پنیر ، تعداد یرسینیا انتروکولیتیکا شمارش و پر گنه های آن به لحاظ خصوصیات بیوشیمیایی مورد تایید قرار گرفت. محتوای رطوبت ماده خشک ، نمک ومیزان PH پنیر ها نیز اندازه گیری شد. نتایج نشانگر افزایش تعداد یرسینیا انتروکولیتیکا در طی مرحله ساخت پنیر بود ولی پس از افزودن نمک و طی دوره نگهداری تعداد باکتری کاهش (P<0.05) پیدا کرد.مقدار کاهش بر حسب میزان فعالیت استارتر متفاوت بود.fa_IR
dc.format.extent260
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی - واحد علوم و تحقیقات تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofپاتوبیولوژی مقایسه ایfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Comparative Pathobiologyen_US
dc.subjectپنیر سفید ایرانیfa_IR
dc.subjectیرسینیا انتروکولیتیکاfa_IR
dc.subjectلاکتوباسیلوس بولگاریکوسfa_IR
dc.subjectاسترپتوکوکوس ترموفیلوسfa_IR
dc.titleمطالعه تاثیر متقابل لاکتوباسیلوس بولگاریکوس و استرپتوکوکوس ترموفیلوس بر ماندگاری یرسینیا انتروکولیتیکا در طی روند تولید ونگهداری پنیر سفید ایرانیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentنداردfa_IR
dc.contributor.departmentنداردfa_IR
dc.citation.volume3
dc.citation.issue213
dc.citation.spage485
dc.citation.epage492


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد