• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پاتوبیولوژی مقایسه ای
    • دوره 8, شماره 1(پیاپی 32)
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پاتوبیولوژی مقایسه ای
    • دوره 8, شماره 1(پیاپی 32)
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی میزان شیوع گونه های آفلاتوکسین زای آسپرژیلوس و باقیماندة آفلاتوکسین به روش الایزا در خوراک ماهی قزل آلای رنگین کمان در استان های تهران و آذربایجان غربی

    (ندگان)پدیدآور
    ابراهیمی محمدی, کیوانرضویلر, ودود
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    165.3کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    در تحقیق حاضر تعداد 96 نمونه خوراک ماهی قزل آلای رنگین کمان، به روش تصادفی ساده و قشری، در طی دو فصل بهار و تابستان (پانزدهم هر ماه) سال 1386 بااهداف تعیین میزان شیوع گونه های آفلاتوکسین ساز آسپرژیلوس و باقیماندةآفلاتوکسین توتال در خوراک انبار شدة مصرفی ماهیان در استخرهای پرورشی استان آذربایجان غربی بر حسب فصول (بهار و تابستان) به روش الایزا و بر حسبppb وهمچنین تعیین باقیماندة این سم در خوراک تولیدی ماهیان در کارخانجات تولیدیخوراک آبزیان استا نهای تهران و آذربایجان غربی بر حسب فصول و به روشفوق الذکر، جمع آوری شدند.به منظور بررسی میزان شیوع گونه های آسپرژیلوس ،براساس استاندارد 997 مؤسسةاستاندارد ایران، اقدام شد. جهت تعیین میزان باقیماندة آفلاتوکسین از روش الایزا و بابهره گیری از کیت  "آگراکوانت »شرکت«Romer lab.»استفاده شد.نتایج به دست آمده نشان داد که فقط 8/3%نمونه ها به قارچ آسپرژیلوس فلاووآلوده بوده و آ. پارازایتیکوس عملاً جداسازی و مشاهده نگردید. بررسی ها نشان داد که میزان شیوع آ. فلاووس با فصل های نمونه برداری در سطح کمتر از 0.05 رابطه معنی داری ندارد و وجود و عدم وجود آن به تفکیک فصل و ماه یکسان می باشد.بررسی میانگین مقادیر آفلاتوکسین، نشان داد که مقادیر این عامل همگی پایین تر ازسطوح مورد پذیرش تعیین شده توسط کمیتة مشترکWHO وFAO می باشند. از طرفی میانگین میزان باقیماندة آفلاتوکسین توتال در فصول بهار و تابستان در خوراک انباریمراکز مختلف پرورشی استان آذربایجان غربی و کارخانجات استان تهران، یکسان بوده و تفاوت معنی داری مشاهده نشد(pحضور مقادیر آفلاتوکسین توتال در خوراک ماهیان تأکید داشته و با توجه به پایینبودن مقادیر آفلاتوکسین کمتر از20ppb ،بر سلامت خوراک تولیدی ماهی قزل آلایرنگین کمان در استا نهای تهران و آذربایجان غربی (در بهار و تابستان 1386 )دلالت میکند
    کلید واژگان
    آسپرژیلو
    س آفلاتوکسین
    الایزا
    خوراک ماهی قزل آلا

    شماره نشریه
    132
    تاریخ نشر
    2011-05-22
    1390-03-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی - واحد علوم و تحقیقات تهران
    سازمان پدید آورنده
    ندارد
    ندارد

    شاپا
    2228-5962
    URI
    http://jcp.srbiau.ac.ir/article_5526.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/464033

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب