• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پاتوبیولوژی مقایسه ای
    • دوره 2, شماره 4 (پیاپی 11)
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پاتوبیولوژی مقایسه ای
    • دوره 2, شماره 4 (پیاپی 11)
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی وضعیت شیر گاو به باکتری Mycobacterium avium paratuberculosis با روش کشت و PCR در منطقه تبریز

    (ندگان)پدیدآور
    انزابی, یونسحسنی طباطبائی, عبدالمحمداصغرزاده, محمد
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.193 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    نقش بالقوه شیر در انتقال آلودگی بیماری یون به گوساله ها از مادران آلوده از یک طرف و از طرف دیگر نقش دام هایی که باکتری عامل این بیماری یعنی مایکوباکتریوم اویوم پاراتوبرکلوزیس را در شیر خود خود دفع می کنند به عنوان عوامل مهم گسترش آلودگی به بیماری یون در گله های گوشتی و شیری بسیار مهم می باشد.همجنین به دلیل ارتباط احتمالی که بین عامل بیماری و بیماری کرون در انسان مطرح می باشد لذا شیر به عنوان یکی از منابع مهم تغذیه ای می تواند در انتقال عفونت نقش داشته باشد. بدین منظور بررسی حضور مایکوباکتریوم اویوم پاراتوبرکلوزیس در شیر مصرفی برای تغذیه انسان ودام می تواند شاخص بسیار مهمی در تعیین میزان گسترش این عفونت در جوامع دامی و احیانا انسانی باشد.لذا در این تحقیق وضعیت آلودگی شیرهای تولیدی در گاوداریهای منطقه تبریز و نیز شیرهای مورد مصرف در بازار تبریز از نظر آلودگی به عامل بیماری یون مورد بررسی قرار گرفت. جهت انجام این تحقیق ، شیر 80 راس گاو به ظاهر سالم و نیز شیر 80 گاو مشکوک به ابتلا به بیماری یون و نیز 20 نمونه شیر پاستوریزه تجاری عرضه شده به بازار مصرف تبریز و نیز 20 نمونه از شیرهای آزمایش شده مربوط به گاوهای به ظاهر سالم و مشکوک به به ابتلا به بیماری یون که مایکوباکتریوم اویوم پاراتوبرکلوزیس از آنها جدا شده بود (بعد از پاستوریزاسیون آزمایشگاهی ) به روش کشت میکروبی و PCR مورد آزمایش قرار گرفتند که نتایج حاصله به این شرح ثبت شد: شیر گاوهای مشکوک به بیماری یون در 17 مورد (شامل 25/21% موارد)به کشت میکروبی و در 25 مورد ( شامل 25/31% موارد) به PCR جواب مثبت دادند. همچنین شیر گاوهای سالم در 6 مورد (شامل 5/7% موارد) به PCR جواب مثبت دادند از طرف دیگر شیرهای پاستوریزه کارخانه ای در 3 مورد (شامل 15% موارد) به کشت میکروبی و در 7 مورد (شامل 35% موارد) به آزمایش PCR جواب مثبت دادند. از طرف دیگر شیرهای پاستوریزه آزمایشگاهی در 2 مورد (شامل 10% موارد) به کشت میکروبی و در 3 مورد ( شامل 15% موارد) به آزمایش PCR جواب مثبت دادند.
    کلید واژگان
    مایکوباکتریوم اویوم پاراتوبرکلوزیس
    شیر گاو
    بیماری یون
    تبریز

    شماره نشریه
    411
    تاریخ نشر
    2005-12-22
    1384-10-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی - واحد علوم و تحقیقات تهران
    سازمان پدید آورنده
    ندارد
    ندارد
    ندارد

    شاپا
    2228-5962
    URI
    http://jcp.srbiau.ac.ir/article_5902.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/464003

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب