نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorسعید یاصل, محمدرضاfa_IR
dc.contributor.authorصفری, رضاfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-01T21:37:12Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-10-22T21:37:13Z
dc.date.available1399-08-01T21:37:12Zfa_IR
dc.date.available2020-10-22T21:37:13Z
dc.date.issued2010-08-23en_US
dc.date.issued1389-06-01fa_IR
dc.date.submitted2009-09-11en_US
dc.date.submitted1388-06-20fa_IR
dc.identifier.citationسعید یاصل, محمدرضا, صفری, رضا. (1389). ارزیابی تاثیر مهار کننده مخمر ساکارومیسس سرویزیه بر آفلاتوکسین هایB1 و B 2 در محیط کشت آزمایشگاهی و پودر ماهی کیلکا. پاتوبیولوژی مقایسه ای, 7(229), 223-232.fa_IR
dc.identifier.issn2228-5962
dc.identifier.urihttp://jcp.srbiau.ac.ir/article_5483.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/463986
dc.description.abstractآفلاتوکسین ها مهمترین سموم قارچی هستند که توسط گونه های مختلف<br />آسپرژیلوس و برخی از گون ه های پنی سیل یوم تولید می شوند . در این میانآفلاتوکسین هایb1،b2،g1 ،g2 بعنوان سموم قارچی اصلی مطرح می باشندهدف از انجام این تحقیق استفاده بهینه از مخمرساکارومیسس سرویزیه در جهت غیرفعال کردن تیپ های B1 وB2 آفلاتوکسین در محیط کشت آزمایشگاهی وپودر ماهی کیلکا بوده استآفلاتوکسین های مورد استفاده جهت تلقیح، از تیپ هایB1 و B2 بوده که درمحیط کشت آزمایشگاهی از دو غلظت 12 و 16 نانوگرم بر میلی لیتر برایB1 و و 12 نانوگرم بر میل ی لیتر برای B2استفاده گردید . دز مورد استفاده مخمر نیزدو غلظت 3%و4% بوده است . غلظت های مورد استفاده در پودر ماهی کیلکابرای آفلاتوکسین B1  50 و 100 نانوگرم بر گرم و برای سایر تیپ ها25 و50 نانوگرم بر گرم بوده و دز مورد استفاده ساکارومیسس نیز 4 درصد بوده است .<br />میزان تغییرات مخمر و آفلاتوکسین به ترتیب با جذب نوری در طول موج600 نانومتر توسط دستگاه اسپکتروفتومتر و دستگاه HPLC مورد ارزیابی قرار گرفت نتایج فاز آزمایشگاهی نشان داد که به هنگام استفاده از ساکارومیسس سرویزیهدر دز 3 درصد میزان کاهش برای B1 92/7و 90.6 درصد و برای B2 94 و 89/8 درصد میزان کاهش در دوز 4 درصد مخمر به ترتیب 94/6 و 693/3 درصد برای B1 و95/8 و94/9 درصد برای b2 بوده است . میزان کاهش آفلاتوکسین در پودر ماهی به ترتیب 90.79 و 85-91 درصد برای تیپ b1 و 87/70 و 87/05 درصد برای B2 بوده است. نتایج این تحقیق نشان دهنده آن است که مخمر ساکارومیسس سرویزیه قادر به کاهش تیپ های شاخص آفلاتوکسین در<br />شرایط آزمایشگاهی و پودر ماهی بوده و می توان از آن بعنوان ابزار بیولوژیک در<br />جهت کنترل آفلاتوکسین استفاده کرده و با دوزهای مشخص به پودر ماهی اضافه<br />نمودfa_IR
dc.format.extent239
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی - واحد علوم و تحقیقات تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofپاتوبیولوژی مقایسه ایfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Comparative Pathobiologyen_US
dc.subjectآفلاتوکسینfa_IR
dc.subjectساکارومیسس سرویزیهfa_IR
dc.subjectپودر ماهی کلیکاfa_IR
dc.titleارزیابی تاثیر مهار کننده مخمر ساکارومیسس سرویزیه بر آفلاتوکسین هایB1 و B 2 در محیط کشت آزمایشگاهی و پودر ماهی کیلکاfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentنداردfa_IR
dc.contributor.departmentنداردfa_IR
dc.citation.volume7
dc.citation.issue229
dc.citation.spage223
dc.citation.epage232


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد