جداسازی عوامل قارچی توکسین زا و غیر توکسین زا از جیره های غذایی گاوداریهای استان قم
(ندگان)پدیدآور
دخیلی, محمدخسروی, علیرضزهرایی صالحی, تقیباهنر, علیرضازارعی, اصغرنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
به منظور جداسازی و شناسایی قارچهای توکسین زا و غیر توکسین زای جیره های غذایی مورد استفاده در گاوداریهای استان قم تعداد سی و دو نمونه جیره غذایی از قبیل ذزت ، جو ،سیلو و کنیتانتره بر اساس تکنیک های استاندارد و آزمایشگاهی پس از آماده سازی نمونه ها بر روی محیط های سابور وگلوکز آکار حاوی کلرامفنیکل ، پوتیتو گلوکز آکار ،چابکس داکس آکار و رز بنگال به دو روش خطی و تلقیحی کشت داده شدند.نتایج بدست آمده نشان میدهد گونه های آسپرژیلوس (47/6 درصد) پنی سیلیوم (14 درصد) کلادوسپوریوم (1/4 درصد) و مخمرها (15 درصد) به ترتیب فراوانترین قارچهای جدا شده از جیره های تحت آزمایش بودند. بیشترین تعداد کلنی ها توسط قارچ آسپرژیلوس فلاووس در نان خشک مورد مصرف دامها مشاهده گردید. گونه های جنس آسپرژیلوس عبارت بودند از آسپرژیلوس فلاووس (48 درصد) آسپرژیلوس فومیگاتوس (23 درصد) آسپرژیلوس نیجر (18 درصد) و گونه های شناسایی نشده آسپرژیلوس (11 درصد). براساس آزمون های آماری اختلاف معنی داری بین فراوانی گونه های آسپرژیلوس جدا شده با قارچ های دیگر مشاهده گردید (P
کلید واژگان
جیرهآسپرژیلوس
پنی سیلیوم
مایکوتوکسین
شماره نشریه
217تاریخ نشر
2007-06-221386-04-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی - واحد علوم و تحقیقات تهرانسازمان پدید آورنده
نداردندارد
ندارد
ندارد
ندارد




