• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پاتوبیولوژی مقایسه ای
    • دوره 4, شماره 1(پیاپی 16)
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پاتوبیولوژی مقایسه ای
    • دوره 4, شماره 1(پیاپی 16)
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    سنجش آفلاتوکسین M1 در شیر خام گاو و مقایسه آن با جیره غذایی و نوع دامداری در شهرستان بابل

    (ندگان)پدیدآور
    خسروی, علیرضغلامپور عزیزی, عیسیهاشمی, سید جمالسفیدگر, سید علی اصغرعظیمی, حسننوروزی, مهدی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    278.9کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    در این مطالعه 120 نمونه شیر خام از 40 دامداری سنتی و نیمه صنعتی شهرستان بابل در زمستان 1384 گرفته شد و پس از سانتریفوژ ، چربی روی آن برداشته و شیر بدون چربی از نظر وجود  آفلاتوکسین (AFM1) , وM1 با روش ELISA رقابتی مورد سنجش قرار گرفت. همزمان نوع جیره مصرفی ثبت گردید. از 120 نمونه 68 نمونه (56/7%) بین 50 تا 352/3 نانو گرم در لیتر و 52 نمونه (43/3%)  بین 4 تا 50 نانو گرم در لیتر آلودگی  آفلاتوکسین  M1 داشتند.میزان آلودگی (بیش از 50 NG/L) در ماه های دی ، بهمن و اسفند به ترتیب برابر با 40درصد ،65 درصد و 65 درصد نمونه ها بود. بطور کلی 56/7 درصد نمونه ها بیش از حد مجاز کمیته اروپایی (50NG/L) آلودگی به آفلاتوکسین M1و (AFM1) داشتند.میزان آلودگی آفلاتوکسین M1 در تمامی نمونه ها بین 4 نانوگرم درلیتر تا 352/3 نانو گرم در لیتر (میانگین 102/73NG/L )متغیر بود. تخمین آلودگی AFB1 از روی آلودگی AFM1 در مواد غذایی دامهای شیری نشان می دهد که 0.25mg/kg تا 22 می باشد که بطور اساسی 46/7 درصد موارد بیشتر از دستور استانداردکمیته اروپایی (5mg/kg ) است. باتوجه به استاندارد کدکس الیمانتاریوس هیچکدام از نمونه ها آلودگی بیش از حد این استاندارد را نشان ندادند.بیشترین میزان آلودگی مربوط به دامداریهایی است که از جیره غذایی نان ، تفاله تخم پنبه مصرف می کردندو کمترین میزان آلودگی مربوط به جیره غذایی علوفه سبز ؛پوست ذرت و کاه بوده است. ارتباط معنی داری بین میزان آلودگی AFM1 شیر وماه های مختلف فصل زمستان ف نوع دامداری (سنتی و نیمه صنعتی) و نوع جیره غذایی از لحاظ تست آماری بدست نیامد. برای به حداقل رساندن آفلاتوکسین M1 در شیر، جیره غذایی دام بایستی به طور مرتب از نظر آفلاتوکسین مورد ارزیابی قرار گیرند وتا حد امکان از آلودگی قارچی دور نگه داشته شود.
    کلید واژگان
    آفلاتوکسین M1
    شیر خام
    الایزا

    شماره نشریه
    116
    تاریخ نشر
    2007-03-21
    1386-01-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی - واحد علوم و تحقیقات تهران
    سازمان پدید آورنده
    ندارد
    ندارد
    ندارد
    ندارد
    ندارد
    ندارد

    شاپا
    2228-5962
    URI
    http://jcp.srbiau.ac.ir/article_5800.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/463932

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب