• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • نشریه دانشکده فنی
    • دوره 41, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • نشریه دانشکده فنی
    • دوره 41, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بهینه سازی روش شستشوی غشاهای لبنی

    (ندگان)پدیدآور
    مشایخی, مریمروستاآزاد, رضاکاظمی, اختر الملوک
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    242.9کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    روش آماری تاگوچی جهت تدوین دستورالعمل بهینه شستشوی غشاهای اولترافیلتر در صنعت لبنیات بکار گرفته شد. در این خصوص یک تابع هدف با استفاده از چهار پارامتر بدون بعد شدة نرخ تراوش آب و سرم شیر، درصد ماده خشک و پروتئین تراویده به عنوان شاخصهای کیفیت عملکرد شستشوی غشاء شستشو شده تعریف گردید. بر اساس این نتایج ترکیب بهینة محلول قلیایی شامل 8/0% سود ، 0/1% EDTA ، 0/1% سدیم دی هیدروژن فسفات ، 1/0% کربنات سدیم و 2/0% SDS می باشد. شستشو با این محلول به مدت 90 دقیقه در مرحله اول و به مدت 20 دقیقه در مرحله دوم در دمای ثابت ?C 50 مناسب تشخیص داده شد. ترکیب بهینة محلول اسیدی شامل 3/0% اسیدنیتریک ، 01/0% اسید فسفریک و 15/0% مارلوفن بدست آمد که شستشو با این محلول به مدت 60 دقیقه در دمای ?C30 تاثیر جدی در شستشوی غشاء نشان می دهد. علاوه بر این تاثیر استفاده از آنزیمهای لیپاز و پروتئاز در عملیات شستشو مورد مطالعه قرارگرفت. نتایج نشان می دهد شاخص تاثیر مثبت آنزیم پروتئاز 39/4 درصد قوی تر از آنزیم لیپاز می باشد که این مطلب می تواند نشان از تاثیر جدی تر ترکیبات پروتئینی نسبت به ترکیبات لیپیدی در گرفتگی عارض در غشاهای لبنی باشد.
    کلید واژگان
    آنزیم
    اولترافیلتر
    تاگوچی
    شستشو
    غشا
    لبنیات

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2007-06-22
    1386-04-01
    ناشر
    دانشکده فنی
    سازمان پدید آورنده
    66005819

    شاپا
    0803-1026
    URI
    https://jfe.ut.ac.ir/article_18280.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/461324

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب